Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προετοιμασία του κήπου την άνοιξη

Ο χειμώνας έφυγε –ημερολογιακά τουλάχιστον σίγουρα- μπήκε η άνοιξη και οδεύουμε για καλοκαίρι.

Δηλαδή, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε τον κήπο (ή το μπαλκόνι όσοι δεν έχουν) για την καινούρια εποχή που μόλις ξεκίνησε!

Διαβάστε παρακάτω μερικές σχετικές συμβουλές από τον Andrew Tarantola στο gizmodo.com:

Ελέγξτε την κατάσταση του εδάφους και τα εργαλεία σας. Επιθεωρήστε τον κήπο σας. Ελέγξτε το έδαφος, την κλίση του, αν έχει ζιζάνια, ποια πολυετή φυτά είναι σε καλή κατάσταση κ.τ.λ. Προτού αρχίσετε να σκάβετε τρύπες για να φυτέψετε σπόρους, ελέγξτε σε τι κατάσταση είναι τα εργαλεία σας.

Καθαρίστε και ακονίστε κλαδευτήρια, μηχανήματα κουρέματος και ηλεκτρικά εργαλεία όπως αλυσοπρίονα, ψαλίδια και χορτοκοπτικές μηχανές.

Δέκα λόγοι για να χαμογελάς

Το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, ενώ βοηθά την καλύτερη λειτουργία του σώματος. Είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας μακροζωίας. Εμείς σας παρουσιάζουμε και τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να χαμογελάτε...

1. Το χαμόγελο μας κάνει γοητευτικούς. Είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να μας πλησιάσει κάποιος. Όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελά, υποσυνείδητα θέλουμε να τον πλησιάσουμε για να μάθουμε γιατί το κάνει.

2. Το χαμόγελο αλλάζει τη διάθεσή μας. Την επόμενη φορά που δεν θα αισθανθείτε καλά, προσπαθήστε να χαμογελάσετε και όλα θα αλλάξουν. Το χαμόγελο μπορεί ακόμα και να καταφέρει να «ξεγελάσει» το σώμα, με άμεσα αποτελέσματα.

3. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Όταν το χαμόγελο κάποιου είναι αυθεντικό, κάνει και τους άλλους πιο ευτυχισμένους. Αυτό σας κάνει άμεσα πιο προσιτό.

4. Το χαμόγελο ανακουφίζει από το στρες. Το στρες είναι κάτι το οποίο συχνά δεν μπορούμε να κρύψουμε. Το χαμόγελο μας κάνει να μην μοιάζουμε τόσο κουρασμένοι και καταπονημένοι. Όταν είστε αγχωμένος, χαμογελάστε: θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα και έτοιμος για δράση.

Η Θεωρία του Κικέρωνα

Η Θεωρία του Κικέρωνα, επιβεβαιώνεται καθημερινά

Ο πτωχός, εργάζεται.
Ο πλούσιος, τον εκμεταλλεύεται.
Ο στρατιώτης, προστατεύει και τους δυο.
Ο φορολογούμενος πληρώνει και για τους τρεις.
Ο απατεώνας, εκμεταλλεύεται και τους τέσσερις.
Ο μεθύστακας, πίνει στην υγεία και των πέντε.
Ο τραπεζίτης, εξαπατάει και τους έξι.
Ο δικηγόρος, αγορεύει ξεγελώντας και τους επτά.
Ο γιατρός, σκοτώνει και τους οκτώ.
Ο νεκροθάφτης, θάβει και τους εννέα.
Ο πολιτικός, ζει σε βάρος και των δέκα.

Επιβεβαίωση: Ο κόσμος δεν έχει αλλάξει εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Είμαστε οι μηχανές των μηχανών μας.

"Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε" είπαμε, και οι μηχανές αυξήθηκαν και πλήθυναν.

Μας είχαν υποσχεθεί πως θα δούλευαν για μας. Τώρα δουλεύουμε εμείς γι' αυτές.

Με τις μηχανές που επινοήσαμε για να αυξηθεί το φαγητό μας, αυξήθηκε η πείνα μας. Τα όπλα που επινοήσαμε για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, μας σκοτώνουν.

Οι πόλεις που επινοήσαμε για να συνευρισκόμαστε, μας κάνουν να απομακρυνόμαστε. Τα μεγάλα μέσα που επινοήσαμε για μα επικοινωνούμε, δεν μας ακούνε, ούτε μας βλέπουν.

Είμαστε οι μηχανές των μηχανών μας.

Αυτές ισχυρίζονται πως είναι αθώες. Κι έχουν δίκιο.

Εδουάρδο Γκαλεάνο