Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Εδώ γεννήθηκε η Google

Η Google πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 15α γενέθλιά της και όπως ήταν φυσικό, αρκετοί έτρεξαν πίσω στο χρόνο, στους ιδρυτές της, αλλά και στον τόπο που γεννήθηκε.

Η εταιρία που άλλαξε το ίντερνετ. Όλα ξεκίνησαν σε ένα γκαράζ, σε μια τοποθεσία που κανείς μπορεί εύκολα να βρει χρησιμοποιώντας τα Google Maps. Η τοποθεσία βρίσκεται λιγότερο από 2 km από την Εθνική οδό που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Silicon Valley, σε μια ήσυχη γειτονιά και σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο του Stanford. Οι συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin, νοίκιασαν αυτό το σπίτι στην οδό Santa Margarita από τη Susan Wojcicki που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Το δίδυμο, πέρασε τον χειμώνα του 1998 σε αυτό το γκαράζ, οικοδομώντας την εταιρεία που θα άλλαζε το Internet και τον τρόπο που επικοινωνούμε, μια για πάντα. Έπειτα από 15 χρόνια, η Google αποτελεί πλέον μια εταιρεία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που μπορεί σε λίγο καιρό να οδηγάει ακόμα και τα αυτοκίνητά μας. Η Google έχει σήμερα την ιδιοκτησία του σπιτιού το οποίο δεν κατοικείται, αλλά υπάρχει εκεί για να μας θυμίζει από που ξεκίνησαν όλα.

Διαβάζοντας κανείς την ιστορία για το μέρος όπου δημιουργήθηκε η εταιρεία που άλλαξε το διαδίκτυο, δεν μπορεί κανείς να μη σκεφθεί πως στην Ελλάδα αυτό που έκαναν οι ιδρυτές της Google θα ήταν παράνομο. Startup σε γκαράζ στην Ελλάδα; Πρόστιμο! Πρέπει να αλλάξουν πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: