Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οχτώ ιδέες για φυσικά αρωματικά χώρου

Οχτώ πρακτικές ιδέες για ν’ απομακρύνουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το χώρο μας και μάλιστα μ’ ένα τρόπο απόλυτα φυσικό:

1. Για τη μυρωδιά από το τσιγάρο, ρίχνουμε σκόνη βανίλιας μέσα στα τασάκια – το άρωμά της θα εξουδετερώσει την δυσάρεστη μυρωδιά. Επίσης το χειμώνα που ανάβει το καλοριφέρ, μπορούμε να τοποθετήσουμε επάνω του ένα μικρό γυάλινο μπολ με νερό και λίγο ξύδι .Το ξύδι “διαλύει” τις μυρωδιές του τσιγάρου και κάνει πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα.

2. Εάν το συρτάρι και κυρίως τα ρούχα που έχουμε μέσα μυρίζουν, αδειάζουμε το συρτάρι και απλώνουμε στον πάτο μαγειρική σόδα. Το τρίβουμε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή με μία μαλακή βούρτσα. Αφαιρούμε τη σόδα μ’ ένα υγρό πανί και αφήνουμε το συρτάρι να στεγνώσει καλά πριν βάλουμε ξανά τα ρούχα μέσα.

3. Για τον πάτο του κάδου των απορριμάτων αλλά και τα τασάκια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα η οποία και απορροφά τις όξινες μυρωδιές.

4. Για ν’ απομακρυνθεί η …δυσάρεστη ατμόσφαιρα στην τουαλέτα, ανάβουμε ένα σπίρτο και το αφήνουμε να καεί – είναι όντως πολύ αποτελεσματικό.

5. Για τις δυσάρεστες οσμές από το τηγάνισμα μία καλή ιδέα είναι να βράσουμε ξυλαράκια κανέλας με λίγο νερό.

6. Για να μυρίζει όμορφα ο χώρος του μπάνιου μπορούμε να φτιάξουμε ένα φυσικό αποσμητικό γεμίζοντας ένα μπολ ή καλαθάκι μ’ ένα pot – pourri από μυρωδικά όπως: γαρύφαλλο κανέλλα, αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλα, μέντα ή απλώς με μαγειρική σόδα. Η σόδα απορροφά τις δυσάρεστες οσμές ενώ τα μυρωδικά δίνουν ένα ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα.

7. Εάν τα ντουλάπια της κουζίνας μας μυρίζουν κλεισούρα, βράζουμε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και το βάζουμε στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού . Κλείνουμε καλά την πόρτα και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει . Όταν κρυώσει και ανοίξουμε ξανά την πόρτα θα διαπιστώσουμε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί.

8. Τέλος, μια πρακτική που συστήνεται από πολλούς: Για να έχουμε μόνιμα ένα ευχάριστο – διακριτικό άρωμα στο σπίτι χρειαζόμαστε δύο δόσεις βανίλιας από αυτή που βάζουμε στα γλυκά και την ηλεκτρική σκούπα. Ρουφάμε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζουμε το σπίτι. Όταν τελειώσουμε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ξανά βανίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: