Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Απ' τα όνειρα σφαγμένη

Άπειρες οι ομοιότητες των κομματικών ηγετών και σωτήρων της χώρας αλλά αυτό που τους κάνει να μοιάζουν ως σιαμαίοι είναι ότι ο μεν κυβερνάει ροχαλίζοντας, ο δε θα κυβερνήσει κοιμώμενος. Διότι ο ύπνος δεν θρέφει μόνο το παιδί αλλά και τον σωτήρα. 

Τα όνειρα και οι εφιάλτες είναι αυτά που ορίζουν την ζωή μας μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουν να την ορίζουν και αύριο. Διότι ο σημερινός κοιμώμενος μάς είπε πριν λίγο καιρό ότι “θα μετατρέψει τους τρομακτικούς εφιάλτες σε όραμα” ενώ ο αυριανός σύντροφος του Μορφέα “τα όνειρά του θα πάρουν εκδίκηση”.

Τίποτε δεν κάνουν στον ξύπνιο τους αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά, που δεν ξύπνησαν ποτέ από τον κομματικό αμνιακό σάκο που τα κυοφόρησε μέσα στην βαθιά ύπνωσή τους, έχουν τις τεράστιες διαφορές που είναι τα δεξιά οράματα και τα αριστερά όνειρα. Κανείς από τους δύο δεν σηκώθηκε ποτέ από το μαλακό του μαξιλάρι για να δει την πραγματική ζωή. 

Δεν θα μάς αφορούσε καθόλου η ύπνωση και οι ονειρώξεις που έχουν κατά την διάρκεια του μίζερου περάσματός τους από τον πλανήτη, αν δεν καλούμασταν με το ζόρι να καθαρίσουμε τα σαλάκια από το μαξιλάρια και τα σπέρματα από τα μεταξωτά σεντονάκια.

Η δυστυχία μας είναι ότι βρισκόμαστε πάντα ανάμεσα από τα όνειρα ενός δεξιού και ενός αριστερού. Πρωταγωνιστούμε, από την ώρα που έμαθαν τι έχουν στο βρακί τους, σε κάθε όνειρό τους για να αποφύγουν την πραγματικής ζωή οι ίδιοι και να συνεχίσουν τα ωραία τους όνειρα ακόμα κι αν κάνουν την δική μας ξυπνητή ζωή εφιάλτη.

Σε παγκόσμια πρώτη κυβερνάνε ή θα κυβερνήσουν με την μέθοδο της υπνοπαιδείας. Οι αναφορές τους στα όνειρα και στους εφιάλτες δεν είναι μεταφορικές. Υπνοβατώντας και παραμιλώντας στον βαθύ ύπνο που βρίσκονται μάς σερβίρουν τις εντολές των αφεντικών τους που δυστυχώς για μας δεν κοιμούνται ποτέ. Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πάρουν εκδίκηση τα αριστερά όνειρα ήταν χθες που ο δεξιός κοιμώμενος ανακοίνωνε τις άμεσες αδειοδοτήσεις εταιρειών εξόρυξης, τουριστικών επενδύσεων, λιμενικών εγκαταστάσεων κ.λπ.Το βαθύ ροχαλητό των κουρασμένων αριστερών ονείρων κατέστησε κωφά τα εκδικητικά όνειρα τα οποία ούτε μία διαταραχή δεν είχαν στο βαθύ ύπνο τους μαζεμένα σε παρτάκια προεκλογικά βογκώντας από το βαρυστομάχιασμα του ρεύματος και της επανάστασης.

Ποιο αριστερό όνειρο να πάρει εκδίκηση, όταν το δεξιό όνειρο βάζει υπογραφές για το τελείωμα και της τελευταίας πιθαμής της χώρας; Το αποτέλεσμα των ονείρων θα το δουν τα ανοιχτά μάτια των Ελλήνων όταν θα αρχίσουν να γίνονται τα δάση έρημοι, όταν αρχαίοι ναοί θα είναι μεσοτοιχία με την πισίνα επτάστερων ξενοδοχείων που στις κλίνες τους θα κοιμούνται τα ευρωπαϊκά αριστερά όνειρα και όταν ό,τι ήταν Ελλάδα γίνει πραγματικό όνειρο μιας παρελθούσης εποχής.

Με τα όνειρα δεν ξεδιψάς όταν το νερό σου το διαχειρίζεται ιδιώτης και το πουλάει χρυσάφι. Για ποιο πράγμα θα πάρει εκδίκηση το αριστερό όνειρο; Για το πλιάτσικο στο οποίο δεν συμμετέχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Όταν πέσουν οι υπογραφές ακόμα και όταν είσαι σε ύπνωση ο πάντα ξύπνιος επενδυτής-πλιατσικόλογος σου κολλάει στη μούρη το πραγματικό χαρτί με την πραγματική υπογραφή παραχώρησης. Εκτός κι αν το αριστερό όνειρο ονειρεύεται την συνέχεια του πλιάτσικου των μυριάδων “ξύπνιων” που άλλαξαν στρατόπεδο. Το όνειρο του 3% του εκλογικού σώματος πριν 4 χρόνια, έφθασε σε ποσοστό να διαβεί την πόρτα της εξουσίας. Τα όνειρα που κρύβει όλο αυτό το ποσοστό τα ξέρουμε πολύ καλά γιατί έχουν αργάσει το κορμί της Ελλάδας επί πολλές δεκαετίες. Ξεκινάει το όνειρό του από το “πόσα θα κονομήσω εγώ” και φθάνει στο “τι θα κερδίσω εγώ αν μιλήσω”.

Γι' αυτό δεν παραμιλάει ούτε στον ύπνο του ο αριστερός ονειρευτής όταν το δεξιός οραματιστής υπογράφει τα πάντα, απλά κάνει αντι-μνημονιακά όνειρα χρηματοδοτούμενα από “αναπτυξιακά πακέτα” και “από αλλού” που θα σώσουν την Ελλάδα στο μελλοντικό εκδικητικό του όνειρο.

Τα όνειρα και τα οράματα (δεξιών και αριστερών, μνημονιακών και αντι-μνημονιακών μέχρι σήμερα και μετά από τις δηλώσεις του αριστερού και για μέχρι όσο τους γουστάρει), για όσους ζουν στον ξύπνιο τους είναι ο εφιάλτης της ανεργίας, της πείνας, του κρύου, της αϋπνίας, της αβεβαιότητας, της τοκογλυφικής απειλής. Χάσαμε τον ύπνο μας για να κάνουν όνειρα άνοα χορτασμένα παιδάκια που φτιάξανε τις καριέρες τους πάνω στα συντρίμμια πραγματικών ονείρων, πραγματικών ανθρώπων.

Δεν γίνεται να ζεις αναζητώντας ονειροκρίτη ερμηνεύοντας τα όνειρα των τυχοδιωκτάκων της Ιστορίας. Τα κατεστραμμένα πραγματοποιημένα όνειρα ανθρώπων δεν θα ζητούσαν ποτέ εκδίκηση, ως αδίκως σκοτωμένα θα απαιτούσαν απλά Δικαιοσύνη.

Δικαιοσύνη που δεν θα αποδοθεί ποτέ στέλνοντας στο εδώλιο Ονειρευτές και Οραματιστές οι οποίοι καταδίκασαν στον αιώνιο ύπνο του θανάτου την Ελλάδα διασφαλίζοντας την αθανασία των δικών τους προσωπικών ονείρων.-

Στον τοίχο με τον Γιάννη Λαζάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: