Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η φύση του ανθρώπου

Η φύση του ανθρώπινου οργανισμού είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να χρησιμοποιούμε την προστασία σε επείγουσες καταστάσεις, όπως στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα σουβλερά δόντια ενός λιονταριού. Όταν η προστασία παρατείνεται, τότε η επιβίωση τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όσο πιο πολύ ζούμε σε φόβο, τόσο περισσότερο η ενέργεια κινείται υπό καθεστώς προστασίας.

Στην ανάπτυξη ο οργανισμός είναι ανοιχτός στο περιβάλλον και αφομοιώνει οτιδήποτε συμβαίνει, ενώ στην προστασία εκδηλώνεται μία εσωστρέφεια, με την προσδοκία να ξεκαθαρίσει από μόνο του το τοπίο προκειμένου να εκφραστούν οι φυσιολογικές λειτουργίες. Το ερώτημα είναι: η ζυγαριά του καθημερινού βίου τείνει προς την πλευρά της ανάπτυξης ή της προστασίας;

Στον κόσμο που ζούμε η αντίδραση της προστασίας καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο και βιώνουμε φόβους από τους οποίους φαινομενικά δεν μπορούμε να αποδράσουμε. Οι περισσότεροι βιώνουμε στρες σε υψηλές εντάσεις, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξουθενώνεται παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη.

Ο καθένας μέσα από την προσωπική του εμπειρία μπορεί να διαπιστώσει την σωματική αδυναμία που αισθάνεται, όταν νιώθει ότι πιέζεται από παντού. Και αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι το σημείο όπου τα χαμένα κύτταρα δεν αναπληρώνονται και εκφράζεται η ασθένεια.

Η επιδίωξη της ευτυχίας

Δεν είναι ότι όλα θα είναι εύκολα ή ακριβώς όπως τα περίμενες, αλλά απλά πρέπει να επιλέξεις να είσαι ευγνώμων για όλα αυτά που έχεις και χαρούμενος που έχεις μια ευκαιρία να ζήσεις αυτή τη ζωή, άσχετα με το πώς θα καταλήξει.

* Συνειδητοποιήστε ότι η ευτυχία δεν προέρχεται από την επιτυχία και τον πλούτο. Ο πλούτος και η επιτυχία είναι σαν την υγεία: αν δεν την έχετε αισθάνεστε δυστυχισμένοι, αλλά αν την έχετε δεν είστε απαραίτητα ευτυχισμένοι.

* Δώστε προτεραιότητα στις αληθινές προσωπικές σας σχέσεις. Στενές φιλίες με ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για σας θα σας βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές που μπορεί να προκύψουν στη ζωή σας. Οι κοντινοί μας άνθρωποι κάνουν καλό και στο σώμα και στην ψυχή μας.

* Βρείτε μια δουλειά όπου μπορείτε να αναπτύξετε τα ταλέντα σας και να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Θα αισθάνεστε πιο ολοκληρωμένοι κάνοντας μια εργασία που σας εκφράζει.

Προσοχή στην λακτόζη, κρυφή και φανερή

Δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτούς που παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, να αναγκάζουν τους εαυτούς τους να πίνουν γάλα. Στην πραγματικότητα το γάλα και τα λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα, δεν προσφέρουν κανένα θρεπτικό συστατικό που δεν μπορεί να βρεθεί σε υγιεινότερες μορφές τροφών. Είναι εκπληκτικό, αλλά η κατανάλωση γάλακτος δε φαίνεται καν να προλαμβάνει την ανάπτυξη οστεοπόρωσης, που είναι ο κυριότερος λόγος κατανάλωσής του. Αναστρέψτε την Οστεοπόρωση με Δαμάσκηνα

Εμπορικά ένζυμα λακτάσης: Τα προϊόντα του γάλακτος του εμπορίου, που περιέχουν μειωμένα ποσοστά λακτόζης, συνήθως προβάλλονται σαν η «λύση» στη δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτά τα προϊόντα είναι ενζυματικά τροποποιημένα, έτσι ώστε να διασπούν τη λακτόζη σε γλυκόζη και γαλακτόζη, εμποδίζοντας τις στομαχικές διαταραχές και τα λοιπά συμπτώματα από τη δυσπεψία που προκαλεί η λακτόζη. Αλλά ακόμα και τα χάπια της λακτάσης και τα προϊόντα με μειωμένα ποσοστά λακτόζης, δε λύνουν το πρόβλημα, καθώς το άτομο μπορεί να συνεχίσει να υποφέρει από πεπτικές ενοχλήσεις.

Γυναίκες και στειρότητα: Οι γυναίκες που επιθυμούν αλλά έχουν αποτύχει να συλλάβουν, μπορεί να θέλουν να κάνουν μια ανασκόπηση σχετικά με το πόσο μεγάλο ρόλο έχουν παίξει τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τι να κάνετε πρωί-πρωί !

Περιποιηθείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας και τη διατροφή σας μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε το πρωί μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι σας είναι συγκεκριμένα. Ξεκινάτε πάντα ρίχνοντας καθαρό, χλιαρό νερό στο πρόσωπό σας. Μπορείτε με ένα σαπούνι προσώπου να καθαρίσετε ακόμα καλύτερα το πρόσωπό σας. Καλό θα ήταν προς το τέλος να ρίξετε λίγο παγωμένο νερό.

Θα σας ξυπνήσει και θα τονώσει την επιδερμίδα του προσώπου σας. Συνεχίζετε με το πλύσιμο των δοντιών σας. Βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας πρωί αλλά και βράδυ. Αμέσως μετά απλώστε την ενυδατική, πρωινή κρέμα για το πρόσωπό σας.

Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακή κρέμα, σε περίπτωση που η ενυδατική σας δεν περιέχει. Αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή θα ήταν καλό να αντικαταστήσετε το σαπούνι με ένα πίλινγκ ελαφριάς μορφής, το οποίο πρέπει να το εφαρμόζεται καθημερινά.