Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φυτικά καλλυντικά Olivaloe Βιολογικό λάδι ελιάς & βιολογική αλόη βέρα.

Φυτικά καλλυντικά Olivaloe Βιολογικό λάδι ελιάς & βιολογική αλόη βέρα. Ένας μοναδικός συνδυασμός για την επιδερμίδα σας. Υπάρχουν πολλά καλλυντικά με λάδι ελιάς τα οποία συχνά συναντάμε στη περιοχή της μεσογείου αλλά και πολλά  προϊόντα με αλόη βέρα χάρη στις ενυδατικές ιδιότητες και των δύο αυτών συστατικών. Ο συνδυασμός ωστόσο αυτών ως συστατικά βιολογικής καλλιέργειας, φαίνεται να είναι μοναδικός ιδιαίτερα σε μία τόσο ευρεία γκάμα προϊόντων.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συνδυασμό των δύο αυτών συστατικών μοναδικό;

Το βιολογικό λάδι ελιάς, πέρα από ένα έξοχο συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό περιποίησης θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα, ενώ  χαρίζει απαλό και εύκαμπτο δέρμα, εξαλείφοντας τα σημάδια του χρόνου ακόμα και στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

Παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου από την Olivaloe

Παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου από την Olivaloe: 4 μοναδικοί συνδυασμοί για τη καθημερινή σας υγιεινή και φροντίδα, κατάλληλα για το πρόσωπο και το σώμα:

α) Παρασοδιακό σαπούνι ελαιολάδου
β) Παραδοσιακό σαπούνι ελαιολάδου με αλόη
γ) Παραδοσιακό σαπούνι ελαιολάδου με αλόη & λεβάντα
δ) Παραδοσιακό σαπούνι ελαιολάδου με αλόη, καλέντουλα & χαμομήλι

Ο εξαιρετικός συνδυασμός των ευεργετικών κι αρωματικών συστατικών, αφήνει ένα απαλό άρωμα, το οποίο συνοδεύεται από μία μοναδική καταπραϋντική δράση και ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες. Υψηλά υποαλλεργικό, καθαρίζει και αναζωογονεί το δέρμα σας φυσικά. Ένας μοναδικός φυσικός συνδυασμός, κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος.

Στη χημεία σαπούνι (αρχ. ελλ. σάπων) ονομάζεται το άλας ενός λιπαρού ξέος, κορεσμένου ή ακόρεστου, που συνίσταται από αλυσίδα τουλάχιστον οκτώ ατόμων άνθρακα με μια βάση ή και μίγμα τέτοιων αλάτων. Το σαπούνι χρησιμοποιείται κυρίως για το πλύσιμο, το ατομικό μπάνιο και τον καθαρισμό.

Περνάει η ευτυχία από το στομάχι;

Νομίζετε πως η ευτυχία κρύβεται κάπου μακριά σας και πως για να την φτάσετε πρέπει πρώτα να βρείτε την κατάλληλη δουλειά ή τον κατάλληλο σύντροφο; Για ξανασκεφτείτε το...Η ευτυχία κρύβεται πολύ πιο κοντά σας. Για την ακρίβεια μόλις δύο βήματα παραδίπλα σας, εκεί κάπου στην κουζίνα.

Μαύρη σοκολάτα: Φυσικά και το ξέραμε. Περιέχοντας μαγνήσιο, η μαύρη σοκολάτα ήταν, είναι και θα είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό. Όχι πως την αποχωριστήκαμε ποτέ βέβαια για να δούμε τις παρενέργειες, αλλά πιστεύουμε τις αμέτρητες έρευνες και το γεγονός ότι οι πρώτοι που αναφέρθηκαν στις ευεργετικές της ιδιότητες ήταν οι Αζτέκοι. Τι; Δεν ξέρουν οι Αζτέκοι και ξέρεις εσύ;

Όταν τα παιδιά μας μιμιδίζουν

Οι μαλακίες μας στα στόματα παιδιών: Γιατί να θέλουμε την ΕΡΤ ανοιχτή; Για να δούμε κάποια πράγματα που δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να τα δούμε κάπου αλλού. Για να αφαιρέσουμε την καλώς ή κακώς εννοούμενη εμπορικότητα από την τηλεοπτική εξίσωση και να εκτεθούμε σε κάτι διαφορετικό. Πολύ θα ήθελα, ας πούμε, να δω ένα ντοκιμαντέρ για τα παιδιά–στρατιώτες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

 Ή για τα παιδιά–κούκλες στις ΗΠΑ που οι μανάδες τους τα σέρνουν από τον ένα παιδικό διαγωνισμό ομορφιάς στον άλλο. Ή για αυτά τα παιδιά στους δρόμους της Αθήνας που οι γονείς τους τα βάζουν να ζητιανεύουν, απαγγέλλοντας απνευστί το ποίημα που τα έχουν μάθει να λένε. Κάτι τέτοιο θα περίμενα να δούμε από την ΕΡΤ. 

Και μετά θα λέγαμε «κοίτα τι κάνουν στα καημένα τα παιδιά, πώς τσακίζουν την αθωότητά τους με αυτόν τον βάναυσο τρόπο». Αντ’ αυτού, αυτό που βλέπουμε, όχι από την ΕΡΤ γιατί αυτή δεν υπάρχει πια, αλλά από τον δικτυακό τόπο ΕΡΤ Open, που φέρεται ως ο ας πούμε νόμιμος συνεχιστής της τουλάχιστον στα μάτια πολλών, είναι το βίντεο της εντεκάχρονης Θεοδώρας. Το ίδιο το site περιγράφει το βίντεο αυτό ως «μια έκθεση με αυθόρμητες, ζεστές, αδούλωτες σκέψεις για τον αγώνα που διεξάγεται πλέον εκτός Ραδιομεγάρου».

Η αβάσταχτη δυστυχία του να είσαι άντρας!

ΕΡΓΑΣΙΑ
Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς.
Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι αχαΐρευτος!

ΧΡΗΜΑΤΑ
Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στην δουλειά, της πίνουν το αίμα!
Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε.

ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΑ
Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι.

Κυκλάμινο, ένα πανέμορφο λουλούδι

Γνωστό σε όλους μας, ένα πανέμορφο λουλούδι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ελληνικής φύσης.  Επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που χαρίζονται την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα άγρια κυκλάμινα που ευδοκιμούν στη χώρα μας, αλλά και σε όλη τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία των κυκλάμινων που πωλούνται στα ανθοπωλεία. Τα άγρια κυκλάμινα έχουν λευκό ή ανοικτό ροζ χρώμα με σκούρο ροζ στεφάνι στη βάση των πετάλων τους ενώ τα κυκλάμινα των ανθοπωλείων είναι διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από το λευκό μέχρι το μοβ. Τα φύλλα τους είναι σκούρα πράσινα, σε σχήμα καρδιάς, και συνήθως έχουν γραμμές από γκρι ή ασημένιο χρώμα.

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους και μ’ αυτούς είναι ικανό να δημιουργήσει μουσική που αποτελεί μια προσφορά για τη μνήμη μας και γενικότερα για την ανθρωπότητα, όταν ο συνθέτης είναι μια ιδιοφυΐα. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται τόσους πολλούς κόπανους, ενώ 88 αρκούν για να παράγουν έργο; Είναι θέμα βούλησης ή βουλιμίας; Είναι απαραίτητοι στο κοινωνικό έργο; Είναι θέμα πολιτικής απόφασης; Γιατί να χρειαζόμαστε άτομα που δεν ξέρουν τι είναι μόδα ή ψυχολογικές ασθένειες; Γιατί να ακούμε αυτήν την κακοφωνία που ονομάζεται άποψη από τους άσχετους; Γιατί να υποστούμε αυτήν την έλλειψη νοημοσύνης λόγω ελευθερίας της έκφρασης, ενώ είμαστε εκτός πιανιστικού επιπέδου;