Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα συναισθήματα του ανθρώπου

Μια μέρα συγκεντρώθηκαν σε κάποιο μέρος της γης όλα τα συναισθήματα και όλες οι αξίες του ανθρώπου.

Η Τρέλα αφού συστήθηκε 3 φορές στην Ανία της πρότεινε να παίξουν κρυφτό.

Το Ενδιαφέρον σήκωσε το φρύδι και περίμενε να ακούσει ενώ η Περιέργεια χωρίς να μπορεί να κρατηθεί ρώτησε: "Τι είναι το κρυφτό;".

Ο ενθουσιασμός άρχισε να χορεύει παρέα με την Ευφορία και η Χαρά άρχισε να πηδάει πάνω κάτω για να καταφέρει να πείσει το Δίλημμα και την Απάθεια-την οποία δεν την ενδιάφερε ποτέ τίποτα-να παίξουν κι αυτοί.

Αλλά υπήρχαν πολλοί που δεν ήθελαν να παίξουν: Η Αλήθεια δεν ήθελε να παίξει γιατί ήξερε ότι ούτως ή άλλως κάποια στιγμή θα την αποκάλυπταν, η Υπεροψία έβρισκε το παιχνίδι χαζό και ο Άνανδρος δεν ήθελε να ρισκάρει.

"Ένα, δύο, τρία" άρχισε να μετράει η Τρέλα.

Η λογοτεχνία είναι καθρέφτης της κοινωνίας

Η λογοτεχνία είναι καθρέφτης μιας κοινωνίας αφού έχει παρατηρηθεί ότι στα σύγχρονα λογοτεχνικά βιβλία περιέχεται λεξιλόγιο που εκφράζει ναρκισσισμό, ατομικισμό, κτητικότητα και υλισμό αντί για άλλες αξίες.

Σε αυτό το πόρισμα κατέληξε μια ομάδα αμερικανών ερευνητών, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Πατρίτσια Γκρίνφιλντ του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες (UCLA), που ανέλυσε τις χρησιμοποιούμενες λέξεις σε πάνω από 1,5 εκατ. αμερικανικά και βρετανικά βιβλία όλων των ειδών, που δημοσιεύτηκαν στη διάρκεια δύο αιώνων, από το 1800 έως το 2000.

Η ανάλυση έγινε με τη βοήθεια του λογισμικού Google Ngram Viewer, ενός εργαλείου που μπορεί να μετρήσει τη συχνότητα εμφάνισης λέξεων σε ένα εκατομμύριο βιβλία σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι καθώς οι αξίες και προτεραιότητες της κοινωνίας και των ανθρώπων άλλαζαν διαχρονικά, παράλληλα με την άνοδο των εισοδημάτων και των ατομικών δικαιωμάτων, η λογοτεχνία άρχισε να αντανακλά αυτή τη σταδιακή μεταβολή των νοοτροπιών και στάσεων ζωής.

Η Ώρα του Γέλιου

- Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "εύ ζην", στη Eurobank 30.000 ευρώ...
στην Πειραιώς 22.000 ευρώ... στην εφορία 12.000 ευρώ...

- Αν ακούσετε τίποτα για καμιά θέση εργασίας ενημερώστε με σας παρακαλώ, ψάχνω δεύτερη δουλειά γιατί πρώτη δεν βρίσκω με τίποτα!!

- 10 χρόνων είναι το ευρώ και μας έχει βγάλει την πίστη. Σκέψου να μπει και στην εφηβεία δηλαδή!!

Αστραφτερά Χαμόγελα

Θέλετε κάτασπρα δόντια στη στιγμή; Έχετε λεκέδες στα δόντια που δεν λένε να φύγουν; Ακολουθήστε τον παρακάτω τρόπο που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας γρήγορα και εύκολα από το σπίτι:

*Βρέξτε την οδοντόβουρτσά σας.
*Βουτήξτε την σε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας.
*Τρίψτε κυκλικά τις επιφάνειες των δοντιών σας για τουλάχιστον δύο λεπτά. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
*Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες λευκό ξύδι και μια λευκαντική οδοντόκρεμα.

Καλλιεργείς; Θα φορολογείσαι περισσότερο!

Με επτά ειδικούς συντελεστές θα γίνεται από τον Ιανουάριο 2014 η φορολόγηση των 50 εκατομμυρίων στρεμμάτων εκτός σχεδίου γης, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο του υπουργείου οικονομικών που θα δοθεί για έγκριση στην τρόικα. Ανάλογα με την θέση, την χρήση, την απόσταση από θάλασσα, κ.α. θα κληθεί ο κάθε φορολογούμενος πολίτης να καταβάλλει «φουσκωμένους» φόρους σοβιετικής λογικής. Ενδεικτικά, ο φόρος μπορεί να ξεκινήσει από 0,3 ευρώ / στρέμμα σε περίπτωση μεγάλης δασικής έκτασης και να φθάσει έως τα 47,25 ευρώ ανά στρέμμα για εκτάσεις – φιλέτα , ενώ σε περίπτωση που υπάρχει και κατοικία, τα 236,25 ευρώ / στρέμμα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο συντελεστής χρήσης των αγροτεμαχίων είναι ιδιαίτερα αυξημένος για εκείνα τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για ελαιοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες. Εν ολίγοις, όποιος έχει αγροκτήματα που καλλιεργεί για δική του προσωπική χρήση θα επιβαρύνεται σχεδόν διπλάσια από εκείνον που έχει αγροτεμάχιο δασικής έκτασης. Γιατί γίνεται αυτό; Μα για να μειωθεί-σταματήσει η παραγωγή και όλοι να είναι εξαρτημένοι από τις πολυεθνικές. Δεν είναι η κυβέρνηση βέβαια αυτή που βγάζει από το κεφάλι της τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Στη γη που δεν πετούν πια πεταλούδες

Πώς θα ήταν ένας αγρός ή ένα δάσος στο οποίο δεν πετούν πια πεταλούδες; Και όμως, στην Ευρώπη σε μερικά χρόνια ίσως δεν πετούν πια πεταλούδες. Όπως αναφέρει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, οι μισές πεταλούδες των λιβαδιών εξαφανίστηκαν μέσα σε 20 χρόνια στην Ευρώπη. Το φαινόμενο "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για την κατάσταση της βιοποικιλότητας στη Γηραιά Ήπειρο.

Τα λεπιδόπτερα (όπως οι πεταλούδες) "είναι αντιπροσωπευτικοί δείκτες των τάσεων που παρατηρούνται για την πλειοψηφία των άλλων εντόμων" και συνεπώς της "βιοποικιλότητας και της γενικής υγείας των οικοσυστημάτων", διευκρινίζει η Επιτροπή.

"Αυτή η πολύ σημαντική μείωση του πληθυσμού των πεταλούδων στα λιβάδια μάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αν δεν καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτούς τους πληθυσμούς μπορεί να χάσουμε πολλά από τα είδη αυτά για πάντα", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Χανς Βρίνινξ σε ανακοίνωση.

Γονίδιο και Ύπνος

Λίγα συναπτά 24ωρα κακού ύπνου αρκούν για να διαταραχθούν 700 διαφορετικά γονίδια, που σχετίζονται μεταξύ άλλων με το βιολογικό μας ρολόι, τον μεταβολισμό, τη φλεγμονή και την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το εύρημα αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί η έλλειψη ύπνου είναι τόσο επιζήμια για την υγεία, λένε οι ειδικοί.Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 26 εθελοντές, τους οποίους υπέβαλλαν οι ερευνητές σε στέρηση ύπνου (δεν τους άφηναν να κοιμηθούν αρκετά).

ΌΧΙ Οι Σκέψεις σας δεν είναι δικές σας (video)

Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης με τον Στήβεν Τζέϊκομπσον που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας χειραγωγούμαστε, ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης καθώς και το γεγονός ότι οι σκέψεις σας μπορεί να μην είναι δικές σας, αλλά σας τις “φύτεψαν” προγραμματίζοντας τον εγκέφαλό σας από τη στιγμή της γέννησης σας.

Αν οι πληροφορίες αυτές είναι νέες για εσάς, θα μάθετε πολλά από αυτό το εκπληκτικό βίντεο που διαρκεί 8 λεπτά…