Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Απλά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Απλά βήματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού: Σε αυτό το άρθρο μου θα ήθελα να αναφερθώ σε μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας, ώστε να δώσετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα μια επιπλέον ώθηση πριν από την εποχή της γρίπης και των εποχιακών λοιμώξεων.

1. Πλύσιμο χεριών: Είναι εύκολο και ίσως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από μολύνσεις. Το ογδόντα τοις εκατό των μολύνσεων μεταδίδονται από την επαφή με επιφάνειες που έχουν μολυνθεί. 

Για την αποφυγή ανάπτυξης λοιμώξεων απαιτείται καλό πλύσιμο των χεριών με αντιβακτηριδιακό σαπούνι πριν από τη λήψη τροφής, τη λήψη φαρμάκων ή παροχή πρώτων βοηθειών και μετά από τη χρήση της τουαλέτας ,επαφή με κατοικίδια ζώα, ή σωματικά υγρά, το βήχα, το φτέρνισμα ή το φύσημα της μύτης.

Άλλαξε η αγάπη…

Από την ποίηση στην εκποίηση: Ένα θέμα που απασχόλησε και θα απασχολεί φιλόσοφους, ψυχολόγους, λογοτέχνες, σκεπτικιστές, εραστές και ανέραστους.

Κάποτε η αγάπη ήταν ανίκητη στην μάχη, εξίσωνε όλες τις κοινωνικές τάξεις και έδινε στην γη ό,τι περιμέναμε στον ουρανό. Σήμερα όμως όλη αυτή η μαγεία αυτής της διαχρονικής αξίας, έχει αρχίσει να εξασθενεί, σαφώς και υπάρχει αλλά για πόσο ακόμη;

Η αγάπη συντίθεται από την ελευθερία και την δοτικότητα, η ελευθερία διότι αν εξετάσουμε τους μεγάλους έρωτες τις ιστορίες, θα δούμε ανθρώπους να αδιαφορούν για τις συνέπειες των πράξεων τους, να θυσιάζουν την ίδια τους την ζωή αλλά θα δούμε και ανθρώπους που σεμνά κάνανε την επανάσταση της ζωής τους, έρωτες που ίσως δεν γνωρίζουμε βέβαια γιατί δεν προκάλεσαν…

Μεγάλες αγάπες, διότι η μεγαλύτερη αγάπη είναι η ανεκπλήρωτη…

9 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζεις για...σένα

«Α, να σου πω εγώ που ξέρω» πετάγεται πάντα (σχεδόν) ο συνομιλητής σας, για να συμπληρώσει κάθε απορία σας. Λοιπόν έφτασε η ώρα, να τον…κατατροπώσετε με τις πληροφορίες σας.

Η αλήθεια είναι ότι η φιγούρα του παντογνώστη είναι αρκετά ενοχλητική (έως και εκνευριστική, μη σας πω, τις περισσότερες φορές). Ακόμη πιο εκνευριστικό βέβαια, είναι όταν συλλαμβάνουμε τον εαυτό μας να γινόμαστε αυτός ο παντογνώστης.

Αλλά, φτάνει ως εδώ η αυτοκριτική, γιατί πλέον, μετά τις πληροφορίες που θα σας δώσουμε, δεν θα υπάρχει καν λόγος να εκνευρίζεστε, γιατί πολύ απλά θα κατέχετε όλες τις συγκλονιστικές αυτές πληροφορίες, που ενδεχομένως μέχρι σήμερα δε γνωρίζατε για τον ίδιο σας τον…εαυτό.

Όλοι έχουμε 4 διαφορετικά χρώματα στο δέρμα μας: Το δέρμα, όλων είναι κρεμ. Κοντά στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων προστίθεται ένα κόκκινο χρώμα, ενώ μία κίτρινη χρωστική ουσία, συμπληρώνει τον δερματικό καμβά. Με απλά λόγια μέχρι αυτό το σημείο όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο τύπο δέρματος.

Τα πλεονεκτήματα της σωστής αναπνοής

Είναι η πιο απλή, φυσιολογική λειτουργία στον κόσμο, όμως πόσο σίγουρες είμαστε ότι την κάνουμε όπως πρέπει; Οι ειδικοί παραδίδουν μαθήματα... εισπνοής εκπνοής, για να λύσουμε προβλήματα, αλλά και για να μην αντιμετωπίσουμε καινούρια.

Σε μια κρίση πανικού λειτουργεί ως αγχολυτικό, σε μια έξαρση άσθματος είναι η αγωγή με συσκευή εισπνοής, ενώ αποτελεί το μυστικό βελτίωσης της απόδοσης για όσους ασκούνται. Ο λόγος για την αναπνοή, που αποδεικνύεται η απλή λύση σε σημαντικά προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. 

Ο Δεκάλογος του επαναστάτη του καναπέ

Αγαπητοί φίλοι, πέρα από τον σατυρικό αυτό δεκάλογο, που σκοπό έχει να καυτηριάσει πρώτα την δική μου στάση και πιθανώς πολλών από αυτούς που θα το διαβάσουν, θα ήθελα να προσθέσω και το παρακάτω, σε μια προσπάθεια να σοβαρέψω λίγο το κλίμα, ώστε να μιλήσω –τώρα που χαλαρώσαμε– σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά…

Είναι γεγονός ότι η κρίση και οι δυσκολίες που περνάμε μας φέρνουν όλους στα όρια των αντοχών μας. Καθένας από εμάς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κακό του εαυτό, που τόσο καιρό τώρα καλυπτόταν από τις ανέσεις και την ευδαιμονία. Η κρίση αυτή ήρθε να γκρεμίσει αυτό τον εαυτό.

Σε τούτη την σκληρή αντιπαράθεση θα πρέπει να βγούμε νικητές. Και εάν η επανάσταση μέχρι στιγμής περιορίζεται στον καναπέ, ας λειτουργήσει τουλάχιστον ως ένα μεταβατικό στάδιο, ένα στάδιο πραγματικής αυτογνωσίας για τον καθένα μας, ώστε να σηκωθούμε τελικά όταν έρθει η ώρα, πιο δυνατοί και πιο άνθρωποι από ποτέ.

Η Βία που δεν γνωρίζεις

«Το κακό δεν είναι να είσαι βίαιος, αλλά να μην γνωρίζεις ότι είσαι. Η βία είναι ο αντίκτυπος μιας συγκρουόμενης ψυχολογίας, απόρροια της εσωτερικής αυτοκτονίας».

E. D.

Το Διαδίκτυο μας «ρουφάει» τη ζωή

Το σερφάρισμα μας στερεί πολύτιμο χρόνο από τον ύπνο, τη δουλειά και τον κοινωνικό μας περίγυρο

Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. το Twitter και το Facebook, μπορεί να έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που επικοινωνούμε, ωστόσο, σύμφωνα με νέα μελέτη, έχουν φέρει και τα πάνω κάτω στην πραγματική μας ζωή.

Οπως αποκάλυψε μελέτη του Ινστιτούτου Πολιτικής της Τεχνολογίας στην Ουάσιγκτον, για κάθε ώρα που αφιερώνει ένας χρήστης Διαδικτύου στο σερφάρισμα «χάνει» περίπου 16 λεπτά από την εργασία του.

Πώς να χωρέσεις μια ντουλάπα... σε μια βαλίτσα

Και ποιος (ή μήπως θα έπρεπε να πούμε καλύτερα «ποια») δε θα ήθελε να πάρει μαζί του... όλη του την ντουλάπα στις διακοπές του, έτσι ώστε να μπορεί να διαλέξει με όλη του την άνεση τι θα φορέσει και τι όχι;

Ποιο είναι το μυστικών αυτών που παρότι ταξιδεύουν συχνά, καταφέρνουν να είναι πάντα ντυμένοι στην εντέλεια, χωρίς ωστόσο να έχουν κουβαλήσει ένα κάρο βαλίτσες μαζί τους;

Πώς καταφέρνουν να χωρέσουν μια... ντουλάπα σε μια βαλίτσα;

Το smartertravel.com ρώτησε τους ειδικούς. Τους καλοντυμένους και πολυταξιδεμένους συντάκτες και bloggers μόδας.

Ποιος άλλος θα ήξερε καλύτερα τα μυστικά του... καλού πακεταρίσματος;

Πάντοτε να έχετε δύο ζευγάρια παπούτσια: «Συνήθως έχω την τάση να παίρνω πολλά πράγματα μαζί μου, όμως νιώθω καλύτερα όταν τελικά καταφέρνω να πάρω τα απαραίτητα. Να έχετε πάντα μαζί σας δύο ζευγάρια παπούτσια. Ένα άνετο και ένα πιο κομψό.