Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα μωρά καταλαβαίνουν πως νιώθουμε

Μια λαϊκή σοφία λέει ότι "από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια". Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Concordia έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την ρήση,  καταδεικνύοντας ότι τα βρέφη έχουν την ικανότητα να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των ενηλίκων, ακόμα και όταν εκείνοι προσπαθούν να τα κρύψουν.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, οι ερευνητές έδειξαν ότι τα βρέφη μπορούν να εντοπίσουν αν τα συναισθήματα ενός ατόμου είναι δικαιολογημένα, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις τους.

4 μύθοι για τα φρύδια!

Τα τέλεια φρύδια στον κόσμο της ομορφιάς είναι ένα από τα πιο δύσκολα θέματα! Οι κανόνες είναι πολλοί αλλά υπάρχουν πολλές παραλλαγές ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, των ματιών ακόμα και με το χρώμα των μαλλιών μας. Μάθετε τι ισχύει και τι όχι για το σωστό σχηματισμό των φρυδιών!

Μύθος 1 Το τσιμπιδάκι, το κερί και η κλωστή κάνουν τις τρίχες να μεγαλώνουν διαφορετικά: και στις 3 μεθόδους οι τρίχες απομακρύνονται από τη ρίζα και αυτό διαρκεί για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Η μόνη διαφορά είναι ότι το τσιμπιδάκι επιτρέπει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο σχήμα.

Μύθος 2 Τα φρύδια πρέπει να είναι ίδια με το χρώμα των μαλλιών: Θα μπορούσατε να φανταστείτε τη Marilyn Monroe χωρίς τα χαρακτηριστικά καφέ φρύδια της; Το χρώμα των φρυδιών μπορεί και πρέπει να διαφέρει. Το κλειδί είναι να έχουν τον υπότονο των μαλλιών σας δηλαδή ζεστό, ουδέτερο ή ψυχρό.

Όμορφη σαν τριαντάφυλλο

Μια παλιά ιστορία λέει ότι στον κήπο της Εδέμ υπήρχαν ρόδα, αλλά χωρίς αγκάθια  κι ότι αυτά εμφανίστηκαν με το προπατορικό αμάρτημα. 

Κατά τη μυθολογία, η θεά Χλωρίδα μεταμόρφωσε σε λουλούδι μια όμορφη, νεκρή νύμφη. Η Αφροδίτη πρόσθεσε ομορφιά, οι τρεις Χάριτες λάμψη, χαρά και γοητεία. Ο θεός Διόνυσος δώρισε νέκταρ, ενώ ο Απόλλωνας έλουσε το λουλούδι στο φως του ήλιου. Το νέο άνθος δόθηκε στον Έρωτα κι ονομάστηκε ρόδο. 

Ένας διαφορετικός μύθος λέει ότι η  Κυβέλη δημιούργησε το τριαντάφυλλο για να μειώσει την ομορφιά τής Αφροδίτης, την οποία ζήλευε, και κάποιοι άλλοι ότι το ρόδο γεννήθηκε από ένα χαμόγελο του Έρωτα ή από τα μαλλιά της Αύρας. Όπως και να έχει, το τριαντάφυλλο, το οποίο ήρθε στην Ευρώπη τον 12ο ή 13ο αιώνα μέσω των ιπποτών που γύριζαν από τις Σταυροφορίες, έχει υπάρξει και παραμένει σύμβολο ομορφιάς και γοητείας, αλλά κι ένα υπέροχο μυστικό ομορφιάς.

Ροδέλαιο, το «μαγικό»: Το αιθέριο έλαιο του τριαντάφυλλου περιέχει περίπου 500 ενεργά συστατικά! Λειτουργεί ευεργετικά για το δέρμα με ρυτίδες, κοκκινίλες ή και έκζεμα, ακόμα και στα παιδιά.

Γιατί οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν;

Για ποιο λόγο δημιουργείται πρόβλημα στην επικοινωνία των ανθρώπων; Τι γίνεται και οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον; Φταίει πως ο καθένας μας έχει μεγαλώσει σε διαφορετικές οικογένειες; Φταίνε τα πρέπει και οι πεποιθήσεις μας ή όχι; Μήπως φταίει η διαφορετική γλώσσα που μιλάμε;

Μπορεί να είμαστε από την ίδια χώρα, να ζούμε στην ίδια γειτονιά κι όμως η διαφορά είναι μεγάλη. Ο κάθε άνθρωπος διαμορφώνει τα δικά του πρέπει και απόψεις. Η οικογένεια του, οι αξίες, οι κανόνες, τα πιστεύω, τα ήθη διαμορφώνουν τη προσωπικότητα του ατόμου. Οι ρόλοι που αποκτά στην ζωή του παίζουν μεγάλο ρόλο.

Εύκολα παρατηρεί κανείς, τα μέλη της οικογένειας να δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν. Το ζευγάρι να διαφωνεί χωρίς να καταλαβαίνει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Άλλοτε το παιδί χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας.Οι ειδικοί το ονομάζουν τριγονοποίηση. «Το παιδί σου, κοιτά να το μαζέψεις», «Έτσι, όπως το έχεις κάνει, δεν σέβεται τίποτα και κανένα πια». Είναι μερικές φράσεις που ακούγονται συχνά και έχουν τις ρίζες του στην παραδοσιακή κοινωνία. Σκεφτείτε, την βασική αξία της εποχής εκείνης. Ήταν η αλληλεγγύη.

Ο έρωτας κατέστρεψε τον γάμο.

Όλοι σχεδόν οι παρατηρητές συμφωνούν ότι ο θεσμός του γάμου αντιμετωπίζει κρίση σήμερα. Οι περισσότεροι αναλυτές συνδέουν την κρίση με διάφορους παράγοντες και αναγκαιότητες της καθημερινότητας που οδηγούν στην εξασθένηση των αισθημάτων μεταξύ του ζευγαριού.

Όμως μια νέα μελέτη της Αμερικανίδας ιστορικού Stephanie Coontz κυριολεκτικά ανατρέπει τις παραδοσιακές απόψεις σχετικά με τα αίτια της κρίσης του γάμου. Η Αμερικανίδα ιστορικός υποστηρίζει ότι η κρίση δεν οφείλεται σε διάφορες σημερινές κοινωνικοοικονομικές συγκυρίες, αλλά στην κυρίαρχη αντίληψη σύμφωνα με την οποία ο έρωτας θα πρέπει να είναι ο κυριότερος λόγος για την ένωση δύο ανθρώπων με τα δεσμά του γάμου!

Η ανάδειξη του έρωτα ως της πιο σημαντικής παραμέτρου του γάμου οδηγεί ταυτόχρονα και στην υπονόμευση του θεσμού.  Η άποψη ότι ο γάμος θα πρέπει να βασίζεται στον έρωτα πρωτοεμφανίζεται στα τέλη του 18ου αιώνα και συνεχίζεται με μικρές παραλλαγές μέχρι σήμερα. Τον 18ο αιώνα οι άνθρωποι άρχισαν να υιοθετούν για πρώτη φορά την επαναστατική νέα ιδέα ότι τα αισθήματα θα πρέπει να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στον γάμο και ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέγουν τους συντρόφους τους στη βάση των συναισθημάτων τους.

'Το Νόημα' - Σοπενχάουερ

O Σοπενχάουερ παρατήρησε πως όταν φτάνεις σε προχωρημένη ηλικία και αναπολείς τα χρόνια που έζησες, ίσως σου φαίνεται σαν να είχαν τάξη και σχέδιο συνεκτικό, σαν να τα συνέθεσε κάποιος μυθιστοριογράφος. Γεγονότα που, όταν συνέβησαν φάνηκαν τυχαία και της στιγμής, αποδεικνύεται πως υπήρξαν απαραίτητοι συντελεστές για τη σύνθεση ενός συνεκτικού σχεδίου. Ποιός λοιπόν συνέθεσε αυτό το σχέδιο;

Ο Σοπενχάουερ ισχυρίζεται ότι, όπως ακριβώς τα όνειρα σου τα συνθέτει μια πλευρά του εαυτού σου την οποία η συνείδηση σου αγνοεί, έτσι και ολόκληρη τη ζωή σου τη συνθέτει η εσωτερική σου βούληση. Και όπως ακριβώς άνθρωποι που τους συνάντησες - κατά τα φαινόμενα - από απλή τύχη, αποδείχθηκαν καθοριστικοί για τη συγκρότηση της ζωής σου, έτσι και εσύ θα έχεις δράσει εν αγνοία σου ως παράγοντας που έδωσε νόημα στη ζωή των άλλων.

Τα πάντα συνδυάζονται μεταξύ τους όπως μια μεγάλη συμφωνία  και όλα συνθέτουν ασυνείδητα όλα τα υπόλοιπα...όπως ένα μεγάλο όνειρο ενός μόνο ονειρευόμενου, στο οποίο όλοι οι ονειρικοί χαρακτήρες ονειρεύονται επίσης. Τα πάντα εμφανίζονται σε αμοιβαία συσχέτιση με όλα τα υπόλοιπα  έτσι που να μην μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν για τίποτε. Είναι σαν να υπήρχε ένας και μόνο σκοπός πίσω από το κάθε τι, που έδινε πάντα κάποιο νόημα, μολονότι κανείς από εμάς δεν ξέρει ποιό ήταν και ουδείς έχει ζήσει ακριβώς τη ζωή που σκόπευε να ζήσει.

Καταστρέφουν την ιστορία όλων των χωρών του πλανήτη

Ποιοί και γιατί καταστρέφουν την ιστορία όλων των χωρών του πλανήτη; Ποιοί έχουν συμφέρον να επιδιώκουν την καταστροφή και «απεθνικοποίηση» των αρχαίων μνημείων του πλανήτη;

Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στα αραβικά μέσα ενημέρωσης, εξέχοντες μουσουλμάνοι κληρικοί έχουν αρχίσει να ζητούν την κατεδάφιση των Πυραμίδων της Αιγύπτου, οι οποίες, σύμφωνα με τα λόγια του Σαουδάραβα Σεΐχη Ali bin Said al-Rabi'i, αποτελούν «σύμβολα παγανισμού», τα οποία το αιγυπτιακό κόμμα των σαλαφιστών έχει εδώ και καιρό σχεδιάσει να καλύψει με κερί. 

Πιο πρόσφατα, ο επονομαζόμενος "Σεΐχης των σουνιτών σεΐχηδων» του Μπαχρέιν και πρόεδρος του κόμματος της Εθνικής Ενότητας, Abd al-Latif al-Mahmoud, κάλεσε τον νέο πρόεδρο της Αιγύπτου, Muhammad Morsi, «να καταστρέψει τις Πυραμίδες και να επιτύχει ό, τι δεν κατόρθωσε ο Sahabi Amr bin al-As".