Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αν υπήρχε λίγο περισσότερο σιωπή

Αν υπήρχε λίγο περισσότερο σιωπή, 
αν μπορούσαμε όλοι να σιωπήσουμε...
 ίσως θα μπορούσαμε να καταλάβουμε κάτι.

Αγαπώ αυτόν που ...

Αγαπώ αυτόν, που δεν κρατεί μέσα του, ούτε μια σταγόνα πνεύμα για τον εαυτό του.. O άνθρωπος είναι ένα σκοινί τεντωμένο ανάμεσα στο ζώο και στον υπεράνθρωπο, ένα σκοινί πάνω από μια άβυσσο.

Το πιο σπουδαίο στον άνθρωπο είναι τ’ ότι γίνεται μια γέφυρα και όχι ένας σκοπός. Το πιο αξιαγάπητο στον άνθρωπο είναι ότι γίνεται ένα πέρασμα και ένα βασίλεμα, γιατί είν’ αυτοί που περνούν αντίπερα.

Αγαπώ αυτούς που δεν αναζητούν πρώτα πέρα από τ’άστρα λόγους για να δύσουνε και για να θυσιαστούν, μα που θυσιάζονται οι ίδιοι πάνω στη Γη για να γίνει μια μέρα αυτή η Γη του Υπερανθρώπου.

Η Ερέθιση του Χρώματος

Είναι γνωστό ότι ο κάθε ζωγράφος προσπαθεί μέσα από το έργο του να εκφράσει έναν κόσμο μηνυμάτων και συναισθημάτων. Σε αυτό τον βοηθούν τα σχήματα και τα χρώματα που χρησιμοποιεί.

Τα χρώματα είναι ζωή και το φως τα γεννάει. Τα όρια που προσδιορίζουν το σχήμα των αντικειμένων δημιουργούνται από την ικανότητα των ματιών να διαχωρίζουν μεταξύ περιοχών διαφορετικής φωτεινότητας και χρώματος.

Γιατί το μπάνιο με κρύο νερό είναι ευεργετικό.

Γιατί το μπάνιο με κρύο νερό είναι περισσότερο ευεργετικό. Οι περισσότεροι ανατριχιάζουν μόνο και στην ιδέα ενός κρύου ντους. Όμως, έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε κρύο νερό (στο μπάνιο ή στο κολύμπι) μπορεί να προσδώσει μερικά εξαιρετικά ευεργετικά αποτελέσματα.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η δροσερή θερμοκρασία περιβάλλοντος και νερού μπορούν να έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία τους, αρχικά με το να ενισχύονται τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών και να βοηθούν στο να κοιμηθούν καλύτερα.