Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Το πρώτο βήμα για την ανεξαρτησία

Η ΕΠΙγνώση αποτελεί το πρώτο βήμα για την δύναμη, για την αλλαγή, για την ανεξαρτησία, όσον αφορά τον εαυτό ή την κοινωνία. Δύναμη, δείχνει ο άνθρωπος που ρωτάει και θέλει να μάθει, όχι αυτός που δεν ρωτά από φόβο μήπως φανεί αδύναμος.

Το τέλειο και η απόλυτη γνώση, δεν υπάρχει, μπορούμε όμως συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και να την πλησιάζουμε όλο και περισσότερο, το σημαντικό είναι να πάψουμε να είμαστε - σαν την φωτογραφία - νεκρά κι εκφυλισμένα τίποτα.

Η ψυχογενής ανορεξία

Αν και η ανορεξία χρονολογείται ήδη από την εποχή του Μεσαίωνα, έχει καθιερωθεί ως ψυχολογική διαταραχή των δυτικών κοινωνιών του 20ου αιώνα, έχει αποδειχθεί δε στατιστικά ότι η νόσος αφορά κατά κύριο λόγο γυναίκες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που πάσχουν, συναντάται στην εφηβική ηλικία (15 με 19 έτη).

Τι είναι η ανορεξία;  Με τον όρο ανορεξία, συχνά εννοούμε μια κατάσταση κατά την οποία, απουσιάζει ή μειώνεται από το άτομο η όρεξη (η επιθυμία) για φαγητό. Στην κλινική εκδήλωση της νευρικής ή ψυχογενούς ανορεξίας, αυτό που συμβαίνει είναι ότι το άτομο που πάσχει, ηθελημένα παύει να προσλαμβάνει τροφή, παρά το γεγονός ότι η πείνα υπάρχει. Η απώλεια της πείνας εμφανίζεται επακολούθως αργότερα, αν η νόσος δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Οι τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρείτε το βάρος σας και να έχετε ένα υγιές σώμα. Ο βασιλιάς αυτής της διατροφής είναι το πρωινό. Φυσικά καλό θα ήταν να γνωρίζετε και μερικά tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν στην μάχη σας με τα κιλά.

Υπάρχουν τροφές, οι οποίοι σας βοηθάνε να καίτε λίπος. Αυτές οι τροφές ενεργοποιούν το μεταβολισμό σας, με αποτέλεσμα να γίνονται καλύτερες καύσεις. Πάμε να τις δούμε:

1. Κανέλα: Πρόσφατες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κανέλα ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και βοηθάει στις καύσεις. Μήπως να ρίχνατε στον καφέ σας ή να την προσθέτατε στο γιαούρτι σας; Λέγεται ακόμη ότι κοντρολάρει την λαιμαργία.

«Δεν μπορούμε να αποκρούσουμε εξωγήινους»

«Παρά το γεγονός ότι αποκαλούνται διαστημικά στρατεύματα, η δύναμη αυτή δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν μια εισβολή εξωγήινων από το εξώτερο διάστημα». Αυτό  δήλωσε ο Ρώσος ο υποδιευθυντής του κέντρου Sergey Berezhnoy κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που στο δορυφορικό κέντρο ελέγχου Titov.

Η ανωτέρω δήλωσε ήρθε ως έκπληξη αναφέρει το ρωσικό RT όταν δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα της ασφάλειας έναντι πιθανής εισβολής των εξωγήινων σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δορυφορικό κέντρο ελέγχου Titov.

«Μέχρι σήμερα δεν είμαστε ικανοί για κάτι τέτοιο. Δυστυχώς είμαστε απροετοίμαστοι στο αμυνθούμε σε περίπτωση εισβολής από εξωγήινους πολιτισμούς», δήλωσε ο  Sergey Berezhnoy ενώπιον των έκπληκτων δημοσιογράφων.  «Το συγκεκριμένο κέντρο δεν έχει τέτοια αποστολή. Υπάρχουν άλλωστε ήδη τόσα πολλά προβλήματα στη Γη και γύρω από αυτή», πρόσθεσε ο Berezhnoy.

Το κέντρο Titov το οποίο διευθύνεται από τα "Ρωσικά Αεροδιαστημικά Στρατεύματα" (ναι, αυτός είναι ο ακριβής τίτλος όσο και αν φαίνεται παράξενο) καλύπτει τον έλεγχο γύρω στο 80% των δορυφόρων της Ρωσίας, τόσο στρατιωτικών όσο και πολιτικών.