Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Διατροφικές συμβουλές για υγεία και δυναμη

Διατροφικές συμβουλές για υγεία και δυναμη: Μην λέτε όχι στο μπαγιάτικο ψωμί. Το μπαγιάτικο ψωμί διατηρεί σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά και την φρεσκότητά του αν διατηρηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο με το ειδικό νάιλον που χρησιμοποιείται για την διατήρηση των φαγητών.

Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τόπος συντήρησης εάν θέλουμε να διατηρήσουμε το ψωμί για περισσότερο από μία ημέρα. Το σκούρο ρύζι περιέχει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες από το «άσπρο», αλλά μπορεί να αποδειχτεί αρκετά δύσπεπτο σε όσους έχουν ευαίσθητο στομάχι.

Τα μακαρόνια για «διαβητικούς» περιέχουν περισσότερες πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και λιγότερους υδατάνθρακες, αλλά έχουν σχεδόν την ίδια θερμιδική αξία με τα “κοινά” μακαρόνια και η τιμή τους είναι ακριβότερη. Αν σας αρέσουν, μην τα αποφεύγετε.

Η μαρμελάδα για διαβητικούς, έχει αντί για ζάχαρη την ίδια ποσότητα φρουκτόζης και τελικά τις ίδιες θερμίδες με την κοινή μαρμελάδα που περιέχει ζάχαρη.  Αν σας αρέσουν τα δημητριακά πρωινού, προτιμήστε αυτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και θερμίδες και μην παρασύρεστε από τις διαφημίσεις τους για πρόσθετες βιταμίνες.

Περιττά κιλά: 6 απίστευτες αιτίες!

Περιττά κιλά: 6 απίστευτες αιτίες! Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι το φως, το νερό ή το κλιματιστικό σας μπορεί να σας παχύνει; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο και αν αυτό φαίνεται απίθανο είναι πιθανό να συμβεί!

Όταν τρώμε ένα μεγάλο κομμάτι κέικ, όταν περνάμε όλη τη μέρα σε έναν καναπέ ή όταν παραγγέλνουμε μία γενναιόδωρη μερίδα έτοιμου φαγητού, ξέρουμε ότι οι πιθανότητες να πάρουμε κιλά είναι μεγάλες.

Τι γίνεται, όμως, με τις περιπτώσεις που ο δείκτης της ζυγαριάς ανεβαίνει, χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί; Ίσως ευθύνεται ένας από τους παρακάτω ύπουλους λόγους, που δεν πέρασαν ποτέ από το μυαλό σας!

1. Το νερό: Όχι αυτό καθαυτό, αλλά η προτίμηση που δείχνουμε στα προϊόντα που το περιέχουν. Το σκεπτικό είναι γνωστό, αν ένα τρόφιμο περιέχει πολύ νερό, δεν έχει πολλές θερμίδες, σωστά; Λάθος! Τουλάχιστον, όσο αφορά στις προπαρασκευασμένες τροφές.

Στην πραγματικότητα, όταν το νερό είναι πάνω - πάνω στη λίστα των συστατικών, αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι στο συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει πληθώρα από πρόσθετα τροφίμων (τα γνωστά μας «Ε»).

Τοματοχυμός εναντίον οξειδωτικού στρες

Καλύτερος από τα ισοτονικά ποτά του εμπορίου αποδεικνύεται ο χυμός της ταπεινής τομάτας, καθώς σύμφωνα με ευρήματα ελλήνων επιστημόνων, όταν καταναλώνεται βοηθά στην αποκατάσταση των μυών και στην επαναφορά των επιπέδων γλυκόζης του αίματος μετά από σωματική άσκηση.

Τα εντυπωσιακά ευρήματα που έρχονται από τους ειδικούς του Γενικού Χημείου του Κράτους και παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Food and Chemical Toxicology», υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά τον ευεργετικό για τον οργανισμό μας «θησαυρό» πολύτιμων ουσιών που κρύβει μέσα της η τομάτα.

Τοματοχυμός εναντίον οξειδωτικού στρες: Στις δοκιμές συνολικής διάρκειας δύο μηνών έλαβαν μέρος 15 αθλητές. Οι ερευνητές προχωρούσαν στην καταγραφή των ζωτικών λειτουργιών των εθελοντών πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την ολοκλήρωση προγράμματος έντονης σωματικής άσκησης. Εννιά από τους αθλητές έπιναν χυμό τομάτας μετά την άσκηση, ενώ οι υπόλοιποι έξι έπιναν ένα κοινό ισοτονικό ποτό του εμπορίου.

Αίσθηση του δικαίου από κούνια!

Συχνά λέμε ότι τα παιδιά είναι σκληρά και συμπεριφέρονται εγωιστικά θεωρώντας ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Η ίδια η επιστήμη άλλωστε πρεσβεύει ότι πριν από την ηλικία των δυο ετών δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την έννοια του αλτρουισμού ενώ αναπτύσσουν το αίσθημα του δικαίου μετά τα έξι ή τα επτά έτη. 

Μια νέα μελέτη ανατρέπει όμως τα δεδομένα ανακαλύπτοντας αλτρουιστικές και «δίκαιες» τάσεις σε παιδιά μόλις 15 μηνών. Τα μωρά που συμμετείχαν σε αυτήν έδειξαν ότι μπορούν να ξεχωρίζουν το δίκαιο από το άδικο.

Εκείνα μάλιστα που εμφανίστηκαν να έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση αυτής της διαφοράς φάνηκαν επίσης να έχουν ανεπτυγμένες αλτρουιστικές τάσεις, εφόσον ήταν πιο πρόθυμα να μοιραστούν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

20 πράγματα που ΔΕΝ κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Απίστευτη η εμμονή μας με το ψάξιμο της «ευτυχίας» και της «θετικότητας» στην ζωή μας, έννοιες όμως που είναι συνδεδεμένες με την εσωτερική επιθυμία να αισθανθούμε ότι μας αγαπούνε, ότι έχουμε λόγο ύπαρξης (ισως).

Όταν είμαστε «ευτυχισμένες», έχουμε αυτοπεποίθηση, βρίσκουμε σκοπό και αρμονία στον εσωτερικό μας κόσμο. Παρόλα αυτά, στον αγώνα για την επίτευξη της «ευτυχίας», δεν έχουμε μάθει να την «διατηρούμε»!

Η ευτυχία φίλες μου δεν είναι απλά ένα συναίσθημα ή ένας τρόπος σκέψης. Αν αισθάνεστε πραγματικά χαρούμενες, τότε σίγουρα κάνετε καλό στον εαυτό σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πραγματικά χαρούμενοι άνθρωποι, είναι πιο υγιείς, ευγενικοί και έχουν καλύτερες σχέσεις.