Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Βρες Χρόνο

Βρες χρόνο για σκέψη,
αυτό είναι η πηγή της δύναμης.

Βρες χρόνο για παιχνίδι,
αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης.

Βρες χρόνο για διάβασμα,
αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.

Βρες χρόνο να είσαι φιλικός,
αυτό είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.

Βρες χρόνο για όνειρα,
αυτά θα τραβήξουν το όχημά σου ως τ' αστέρια.

Βρες χρόνο ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι, αυτό είναι το προνόμιο των Θεών.

Τι οδήγησε στον αφανισμό των μαμούθ;

Η συρρίκνωση των πληθυσμών μαμούθ άρχισε πολύ νωρίτερα απ’ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες και για αυτό δεν ευθύνεται το κυνήγι, αλλά η κλιματική αλλαγή, υποστηρίζουν Βρετανοί και Σουηδοί ερευνητές, οι οποίοι ανέλυσαν γενετικό υλικό από δεκάδες ζώα. Είδαν επίσης ότι στην Ευρώπη ζούσε ένας ξεχωριστός πληθυσμός, ο οποίος αφανίστηκε πριν από 30.000 χρόνια.

Οι ερευνητές αποκωδικοποίησαν την γενετική ακολουθία 88 δειγμάτων από οστά, δόντια και χαυλιόδοντες μαμούθ, αναζητώντας μια «υπογραφή» που περνάει από τη μητέρα στους απογόνους της, προκειμένου να δημιουργήσουν το γενεαλογικό δέντρο των μαμούθ που ζούσαν από την Ευρασία έως τη Βόρειο Αμερική.

Εντόπισαν δύο περιόδους μεγάλων ανακατατάξεων στους πληθυσμούς, οι οποίες εκδηλώθηκαν σε μεσοπαγετώδεις περιόδους, δηλαδή μεταξύ δύο περιόδων παγετώνων.

Μια τέτοια θερμότερη εποχή, πριν από 120.000 χρόνια, προκάλεσε συρρίκνωση και διάσπαση των πληθυσμών, οδηγώντας στην εμφάνιση ενός ξεχωριστού τύπου μαμούθ, το οποίο έζησε στη δυτική Ευρώπη.

10 εξωφρενικές απαγορεύσεις διά νόμου

Εξωφρενικά περίεργοι νόμοι βρίσκονται ακόμα σε ισχύ σε αρκετές χώρες του κόσμου. Χωρίς αμφιβολία, οι ΗΠΑ διατηρούν τα πρωτεία, αφού σε κάθε Πολιτεία το νομοθετικό πλαίσιο διαφέρει.

Η βρετανική Mirror βρήκε τους δέκα πιο περίεργους νόμους που ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη απόφαση της Αϊόβα να επιτρέψει την οπλοφορία σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Ιδού οι δέκα πιο περίεργοι νόμοι:

1. Οι ιδιοκτήτες απαγορεύεται να βγάζουν τη σκόνη εκτός των ορίων της κατοικίας τους. Ο νόμος ισχύει στο Άινταχο.

2. Απαγορεύεται η πρόκληση καταστροφής. Όσο και αν είναι αυτονόητο, στη Γιούτα υπάρχει νόμος που απαγορεύει σε ένα άτομο να προκαλεί τραυματισμό ή ζημιά σε ανθρώπους ή περιουσίες μέσω καταστροφής. Τι είδους καταστροφή; Εκρήξεις, πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοστοιβάδες, απελευθέρωση ραδιενεργών υλικών.

3. Απαγορεύεται η κατοχή άνω των έξι δονητών. Ο νόμος ισχύει στο Τέξας και οι παραβάτες τιμωρούνται.

Προτιμήστε ξύλινες χτένες

Το ξέρατε ότι η χτένα που χρησιμοποιείτε μπορεί να φταίει για πολλά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά;

Αν και οι ειδικοί χρησιμοποιούν διάφορα υλικά ξύλο, πλαστικό ή μέταλλο για κάθε styling για την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών είναι προτιμότερο να έχετε μια ξύλινη χτένα ή βούρτσα.

Ορίστε μερικές πληροφορίες:

1. Οι πλαστικές ή μεταλλικές χτένες είναι πολύ «επιθετικές» για το δέρμα στο τριχωτό γιατί προκαλούν εύκολα μικροτραύματα και γρατζουνιές. Αντίθετα οι ξύλινες είναι ραφιναρισμένες, φιλικές και πιο ασφαλείς για το δέρμα γιατί έχουν πιο απαλό άγγιγμα στο δέρμα του τριχωτού ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητο.

2. Οι ξύλινες χτένες προλαμβάνουν την ξηρότητα των μαλλιών γιατί διανέμουν το σμήγμα από το τριχωτό κατά μήκος των μαλλιών. Έτσι τα μαλλιά παραμένουν ενυδατωμένα και το τριχωτό δεν παρουσιάζει έντονη λιπαρότητα.

Η Ελλάδα που βυθίζεται!

Ορισμένες περιοχές της Αθήνας και της Λάρισας βυθίζονται τα τελευταία χρόνια, ενώ ένα μέρος της Θεσσαλονίκης ανυψώνεται, αποκαλύπτει ένα νέο σύστημα για την παρακολούθηση των παραμορφώσεων σε μεγάλες εκτάσεις.

Η γη κάτω από τα πόδια μας σπάνια παραμένει σταθερή, επισημαίνει η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA, η οποία συνέλεξε και επεξεργάστηκε τα δορυφορικά δεδομένα.