Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τα παράθυρα

Σ’ αυτές τες σκοτεινές κάμαρες, που περνώ
μέρες βαρυές, επάνω κάτω τριγυρνώ
για  νάβρω τα παράθυρα.— Όταν ανοίξει
ένα παράθυρο θάναι παρηγορία.—

Μα τα παράθυρα δεν βρίσκονται, ή δεν μπορώ
να τάβρω. Και καλλίτερα ίσως να μην τα βρω.

Ίσως το φως θάναι μια νέα τυραννία.
Ποιος ξέρει τι καινούρια πράγματα θα δείξει.
---------------------

Κωνσταντίνος Καβάφης
Από τα Ποιήματα 1897-1933

Σαλταδόροι

Σαλταδόροι: Ενέχυρο της γερμανικής τράπεζας ESM η περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. Αναμενόμενο και αναπόφευκτο. Αφού ζούμε με δανεικά. Αφού η παραγωγή στα τάρταρα. Αφού φοροδιαφυγή χειρότερα από πριν. Αφού η λαμογιά πάει σύννεφο. Και αφού την Ελλάδα όσο και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!

Επομένως; Φέρτε πίσω τα λεφτά. Δεν έχω. Ε τότε θα αρπάξω την Ακρόπολη, τα νησιά (συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου), τα δάση και τα βουνά. Θα στα πάρω όλα. Μα έτσι χάνω την αυτοτέλειά μου και την ανεξαρτησία μου. Τι είναι αυτά; Τρώγονται; Οχι. Ε τότε θα στα πάρω όλα μέχρι τελευταίου οικοπέδου. Ας πρόσεχες!

Προϊόντα με ΜΙΤ δηλαδή Δηλητηριασμένα !

Πειράματα που έγιναν με εγκεφαλικά κύτταρα ποντικών έδειξαν ότι η επαφή με μια χημική ουσία, η οποία περιέχεται σε πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, εμποδίζει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.

Πρόκειται για τη χημική ουσία methylisothiazolinone (ΜΙΤ), η οποία ανήκει σε μια ομάδα ουσιών που ονομάζονται βιοκτόνα και χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες χειρός, σαμπουάν, βαφές μαλλιών κι άλλα καλλυντικά (για να αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αναπτύσσονται βακτήρια) ενώ ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιείται σε εργοστάσια παραγωγής χρωμάτων, κόλλας, καθώς και σε βιομηχανικά συστήματα ψύξης νερού για να σκοτώνει τα μικρόβια.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο καθηγητής Νευροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, Elias Aizenman, στο ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Είναι υποχρέωση μας να είμαστε μαχητές !

Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία; Γιατί να μην την εκμεταλλευτούμε κι εμείς οι “μεγάλοι”;

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερη προετοιμασία για κάποιον που ξεκινάει μία start up από τα dungeons στο WoW - τουλάχιστον όσον αφορά το πώς να μελετάς, να μιλάς, να εμπνέεις μια ομάδα, να οργανώνεις. Γιατί όχι;

Πώς καθιερώθηκαν τα «καλαμάκια» στην Αθήνα;

Πώς καθιερώθηκαν τα «καλαμάκια» των αναψυκτικών στην Αθήνα; Υπάρχουν συνήθειες της καθημερινότητάς μας που δεν γνωρίζουμε πότε καθιερώθηκαν.

Όπως είναι το «καλαμάκι» με το οποίο απολαμβάνουμε το αναψυκτικό ή τον καφέ μας. Κάποτε δεν ήταν τόσο κοινό και τόσο διαδεδομένο.

Μας ήρθε από την Ευρώπη και πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 1888, ως καινοτομία αριστοκρατικής χρήσης.