Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ιαν Φλέμινγκ, ο μυστικός πράκτορας.

Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και άνθρωπος των μυστικών υπηρεσιών, δημιουργός του Τζέμις Μποντ. Ο Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ , όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 28 Μαϊου του 1908 στο Λονδίνο και μεγάλωσε σ’ ένα πλούσιο περιβάλλον, στη σκιά του επιτυχημένου μεγαλογαιοκτήμονα και βουλευτή πατέρα του, ο οποίος πέθανε όταν ο Ίαν ήταν 9 ετών.

Φοίτησε στο Κολέγιο του Ίτον, στη Στρατιωτική Ακαδημία του Σάντχαρστ, από την οποία αποχώρησε λόγω «διαφωνίας με το σύστημα» και συνέχισε τις σπουδές τους στην Αυστρία και τη Γερμανία. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως δημοσιογράφος για το πρακτορείο Reuters και αργότερα ως χρηματιστής.

Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος

Αγαπητέ Νώντα: Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τότε που διέλυσα τον αρραβώνα σου με την κόρη μου. Θα μπορέσεις να με συγχωρέσεις; Η αλήθεια είναι ότι ήμουν υπερβολικά αρνητικός σχετικά με το πανκ κούρεμά σου, τα τατουάζ και το σκουλαρίκι στη μύτη σου.

Έχω συνειδητοποιήσει πια ότι οι μοτοσικλέτες δεν είναι και τόσο επικίνδυνες και δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι όταν έμαθα ότι δεν έχεις δουλέψει μία μέρα στη ζωή σου. Είμαι σίγουρος επίσης ότι όσοι κοιμούνται στα παγκάκια του πάρκου το βράδυ δεν είναι και τόσο κακοί.

Βέβαια η κόρη μου είναι μόνο 18 και θέλει να σε παντρευτεί αντί να πάει στο Χάρβαρντ με υποτροφία αλλά δεν μαθαίνεις τα πάντα από τα βιβλία σε αυτή τη ζωή. Καμιά φορά ξεχνάω πόσο συντηρητικός είμαι. Παραδέχομαι ότι έκανα λάθος.

Πώς θα είναι ο κόσμος το 2154

Το πολυαναμενόμενο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, σε παραγωγή της Sony και με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, με τίτλο «Elysium» βγαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στις αμερικανικές αίθουσες:

Τοποθετημένη χρονικά στο έτος 2154, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την σύγκρουση μεταξύ των πλουσίων που κατοικοεδρεύουν σε διαστημικούς σταθμούς και των φτωχών που έχουν μείνει πίσω, καταδικασμένοι να διαβιώσουν σε έναν πληθυσμιακά ασφυκτικό πλανήτη Γη.