Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Πριν...

Πριν βγάλεις συμπεράσματα, μάθε τα γεγονότα.

Πριν κρίνεις, κατανόησε το λόγο.

Πριν πληγώσεις κάποιον, νιώσε τον.

Πριν μιλήσεις, Σ Κ Ε Ψ Ο Υ

Μεσολαβούν λίγα λεπτά για να προλάβεις καταστάσεις και να μην βρεθείς εκ του απροόπτου, όμως αυτή είναι μια νοοτροπία που χτίζεται με τα χρόνια και έχει να κάνει με την ανατροφή και την παιδεία. 

Γέμισε ο κόσμος από παντογνώστες που χωρίς να ξέρουν κρίνουν και βγάζουν λάθος συμπεράσματα παρασέρνοντας έτσι και άλλους ανθρώπους. Πληγώνουμε εύκολα τους γύρω μας γιατί δεν ερχόμαστε για λίγο στην θέση τους, να αισθανθούμε πως θα νιώθαμε εμείς στην ανάλογη περίπτωση ή να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας μιλήσουν.

Ο φαντασμαγορικός κόσμος της γύρης!

Ο Ελβετός μοριακός βιολόγος Martin Oeggerli μελετά αρκετά χρόνια το φυτικό βασίλειο, και ειδικότερα την επικονίαση, δηλαδή την αναπαραγωγική διαδικασία  που συντελείται στα φυτά με την ενεργό συμμετοχή της γύρης και των εντόμων.
  
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει το μαγικό κόσμο των κόκκων της γύρης μέσα από το μικροσκόπιο, ανακαλύπτοντας ένα σύνολο φαντασμαγορικών εικόνων. «Γιατί μπορεί η γύρη να σχετίζεται την άνοιξη με την αλλεργική ρινίτιδα, ταλαιπωρώντας πολλούς ανθρώπους, όμως κρύβει μέσα της ένα απίστευτο βασίλειο…», λέει ο επιστήμονας.

Η τέχνη της συμβίωσης.

Ένας πανάρχαιος μύθος των ινδιάνων Σιου, λέει πως ήρθαν κάποτε στη σκηνή του γέρου μάγου της φυλής, πιασμένοι χέρι χέρι, ο Άγριος Ταύρος, ο πιο γενναίος και τιμημένος νέος πολεμιστής, και το Ψηλό Σύννεφο, η κόρη του αρχηγού, μια από τις ωραιότερες γυναίκες της φυλής.

"Αγαπιόμαστε" αρχίζει ο νέος.

"Και θα παντρευτούμε" λέει εκείνη.

"Και αγαπιόμαστε τόσο που φοβόμαστε..."

Ώσπου να πεις κύμινο!

Με ιδιαίτερα έντονο άρωμα, το κύμινο είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό παρά για την ευεργετική του επίδραση στην υγεία μας.

Γνωστό και ως αρτυσιά, είναι η κοινή ονομασία του φυτού Κούμινον το κύμινον – Cuminum cyminum. Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό είναι οι αποξηραμένοι σπόροι που είναι λεπτοί, στενόμακροι, ωοειδείς, καστανοκίτρινοι, με δυνατό και βαρύ άρωμα.

 Δεν θα πρέπει να μπερδεύονται με τους καρπούς του κάρυ, με τους οποίους μοιάζουν πολύ, μάλιστα σε πολλούς λαούς συγχέονται τελείως τα δυο μπαχαρικά. Υπάρχει το λευκό και το μαύρο κύμινο. Το μαύρο κύμινο, ή αγριοκύμινο ή κιούμελ καλλιεργείται στο Πακιστάν, την Τουρκία και το Ιράν και έχει πιο γλυκιά γεύση και μικρότερους καρπούς.

Πρωτέα, ένα εξωτικό λουλούδι .

'Ένα λουλούδι της Αφρικής, που οφείλει το όνομά του στον μυθικό Πρωτέα επειδή αλλάζει σχήματα και χρώματα, είναι το νέο στοίχημα για τους εναλλακτικούς καλλιεργητές της Κρήτης. Είναι εξωτικό, με μεγάλη ζήτηση στο εξωτερικό κι εξίσου μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Η Κρήσσα Γη είναι ένας συνεταιρισμός στην Κρήτη, συνεταιρισμός εναλλακτικών καλλιεργειών στο νομό Λασιθίου, που εξάγει, κυρίως στη Ρωσία, τα εξωτικά άνθη της πρωτέας.

Με τέσσερα χρόνια λειτουργίας και 100 μέλη που καλλιεργούν φραγκόσυκα και πρωτέα, η Κρήσσα Γη άρχισε περίπου πριν από τρία χρόνια να καλλιεργεί, δοκιμαστικά πρωτέα, πολλά είδη του φυτού.

Αν τα όνειρα είχαν χρώμα

Αν τα όνειρα είχαν χρώμα, τότε θα ήταν πράσινο σαν την ελπίδα, η ελπίδα πραγματοποίησης τους!

Αν η ψυχή  είχε χρώμα, τότε θα ήταν μπλε όπως ο ουρανός, επειδή ο ουρανός και η ψυχή είναι απέραντα!

Εάν ο πόνος είχε ένα χρώμα θα ήταν μαύρο σαν το σκοτάδι, το σκοτάδι που έρχεται σε στιγμές απελπισίας!

Αν η ευτυχία είχε ένα χρώμα τότε θα ήταν κίτρινο όπως ο ήλιος, γιατί η χαρά όπως ο ήλιος μας φωτίζουν με το φως τους!

Θερινό Σινεμά για Νύχτες μαγικές

Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι... μες τα θερινά τα σινεμά... με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... νοσταλγικές!!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά, τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο, ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό... Ο θερινός κινηματογράφος είναι μια αγαπημένη ψυχαγωγία των Ελλήνων.

Πώς να μην είναι, άλλωστε; Πραγματική αγωγή ψυχής και ηρεμίας. Έχει φανατικούς θαυμαστές, που τον διατηρούν ζωντανό παρά την επέλαση του home cinema

Στα θερινά τα σινεμά, νοιώθαμε την απόλυτη ελευθερία του έναστρου ουρανού και μάθαμε να αγαπούμε όλα τα είδη των ταινιών. Από Ταρζάν, Ζορό, γούεστερν, κουρσάρους, μυθικούς ήρωες, δράματα, κωμωδίες, περιπέτειες, έρωτες, πολέμους, βοσκοπούλες, Αστέρω, φουστανέλες, Ναργκίς!