Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ενυδάτωση και γεύση το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο την ενυδάτωση του οργανισμού μας. Η αυξημένη θερμοκρασία, οι μεγαλύτερες απώλειες με τον ιδρώτα αλλά και η αυξημένη έκθεσή μας στον ήλιο επιβάλλουν να είμαστε πιο προσεκτικοί με τα υγρά που καταναλώνουμε.

Πολλά δυσάρεστα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται μόνο στην έλλειψη υγρών από τον οργανισμό μας. Ορισμένα από αυτά, είναι ο πονοκέφαλος, η κόπωση και η αδυναμία συγκέντρωσης. Οπότε η ενυδάτωση είναι αρκετά σημαντικό θέμα όσο και η καθημερινή μας διατροφή για την υγεία.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να ελέγχεται την κατάσταση ενυδάτωσης του οργανισμού σας είναι να παρακολουθείτε το χρώμα των ούρων. Εάν είναι πυκνά και πολύ κίτρινα σημαίνει ότι είστε αφυδατωμένοι, ενώ αν είναι αραιά και διαυγή, σημαίνει οτι είστε καλά ενυδατωμένοι.

Ισορροπία δια της αδικίας.

Δια της αδικίας και όχι δια της δικαιοσύνης.

Ξέρουμε πως δουλεύει το πράγμα:
Όποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τον άλλον... το κάνει και αυτό διδάσκεται πολλαχώς και προωθείται ως συνεκτικός κανόνας.

Η ιδέα πίσω από τη διαδικασία και τους αναπόφευκτους αυτοματισμούς της τακτοποιεί βολικά τους πάντες στην πλευρά της διαφθοράς:

Σε υπερχρεώνω γιατί και ‘συ στο δικό σου μαγαζί με υπερχρεώνεις. κι αν δεν έχεις μαγαζί αν είχες θα με υπερχρέωνες...

Tα δελφίνια έχουν εξαιρετική μνήμη

Η γνωστή ρήση «έχει μνήμη ελέφαντα» μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και στη θέση του ελέφαντα να μπει το δελφίνι. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα συμπαθή θαλάσσια θηλαστικά έχουν την ισχυρότερη μνήμη στο ζωϊκό βασίλειο μετά τον άνθρωπο.

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής ειδικούς του Πανεπιστημίου του Σικάγο διεξήγαγε μελέτη στην οποία διαπιστώθηκε ότι τα δελφίνια μπορούν να ανασύρουν αναμνήσεις ηλικίας 20 ετών!

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις σχέσεις ανάμεσα σε 56 δελφίνια που κατά καιρούς μετακινούνταν μεταξύ διαφορετικών ενυδρείων και ζωολογικών κήπων.

Οι συνηθέστερες προλήψεις στα ταξίδια

Γιατί δεν υπάρχει δωμάτιο 13 ή 1313 σε πολλά δημοφιλή ξενοδοχεία; Αποφεύγετε να περνάτε κάτω από σκάλες; Αρνείστε να μπείτε σε αεροπλάνο χωρίς το φυλαχτό σας; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι.

Ο κόσμος είναι γεμάτος προλήψεις, τους άγραφους κανόνες των οποίων λαμβάνουν υπόψη ακόμα και τα ξενοδοχεία και οι αερογραμμές. Ορίστε λοιπόν οι πιο συνηθισμένες προλήψεις για τα ταξίδια – αγνοήστε τες με δική σας ευθύνη!

Ο γρουσούζικος αριθμός 13: Είναι ίσως η διασημότερη πρόληψη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τόσοι πολλοί που φοβούνται τον αριθμό 13 που υπάρχει και σχετική ασθένεια, η... τρισκαιδεκαφοβία! Η επικρατέστερη εξήγηση είναι θρησκευτικής φύσης: το τραπέζι του Μυστικού Δείπνου είχε δεκατρείς ανθρώπους, και ο δέκατος τρίτος που κάθισε ήταν ο Ιούδας.