Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πως διαμορφώνεται η ανθρώπινη συμπεριφορά

Με αφορμή την αποκάλυψη της γενετικής βάσης ορισμένων κληρονομικών ασθενειών, τα τελευταία χρόνια έχει διαμορφωθεί η τάση να συνδέεται κάθε φυσιολογική ή παθολογική συμπεριφορά του ανθρώπου με κάποιο γονιδιακό τόπο. Την αντίληψη αυτή, όμως, ανατρέπουν ερευνητές που θεωρούν ότι έχει υπερεκτιμηθεί ο ρόλος των γονιδίων στην ανάπτυξη και τη λειτουργία των οργανισμών και ότι το περιβάλλον παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της ανάπτυξης.

Τι περιέχει πηκτίνη


Τι είναι η πηκτινη και ποια τρόφιμα την περιέχουν; Γιατί είναι καλή για τον ανθρωπινο οργανισμό; Η πηκτίνη στα φρούτα είναι ίσως η πιο σίγουρη μέθοδος αποτοξίνωσης ρύπων. Η πηκτίνη προέρχεται από το ινώδες τμήμα του καρπού και  βρίσκεται στα γλυκολέμονα, λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή καθώς και στα μήλα. Άλλες πηγές της πηκτίνης είναι οι μπανάνες, τα σταφύλια,  τα καρότα,  το λάχανο και άλλα. Η πηκτίνη βοηθά στην απελευθέρωση βαρέων μετάλλων, χημικών και άλλων ουσιών του αίματος, η οποία  συνδέεται με αυτά  και τα αποβάλλει από το σώμα.

Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις

Η πλήρης παροχή γνώσεων πρώτων βοηθειών υπερβαίνει τις δυνατότητες της παρούσας ενημέρωσης.Υπάρχουν, ωστόσο υπερεπείγουσες καταστάσεις, τις οποίες όλοι πρέπει να μάθουν να α
ναγνωρίζουν και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες, διότι μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον πάσχοντα άνθρωπο, μέχρι να του δοθεί η ενδεδειγμένη ιατρική αγωγή.