Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Καλοσύνη κι Ευγένεια είναι "κολλητικές"

Το ένα μετά το άλλο διάφορα απρόσμενα πράγματα και καταστάσεις χαρακτηρίζονται πια "κολλητικές". Έτσι, μετά τις ιώσεις, την παχυσαρκία, το χαμόγελο, την μοναξιά, το κάπνισμα, την ευτυχία κ.α., τώρα έρχονται η συνεργασία, η ευγένεια και η γενναιοδωρία να προστεθούν στην ολοένα και πιο μακριά λίστα, σύμφωνα με τους πλέον διάσημους στον κόσμο ειδικούς στα “κοινωνικά δίκτυα”, τον ελληνικής καταγωγής Νίκολας Χρηστάκη, καθηγητή Ιατρικής Κοινωνιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τον Τζέιμς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Ντιέγκο).

Αυτό-Εκτίμηση και Ομορφιά

Όλες οι φιλοσοφικές σχολές μας λένε πως η εξωτερική εμφάνιση – αν και σημαντική – δεν αρκεί από μόνη της για να οδηγήσει σε μια σταθερά υψηλή Αυτο-Εκτίμηση. Τα ωραία εμφανισιακά άτομα δεν είναι κατ’ ανάγκη άτομα που πιστεύουν στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

Τι είναι η κρίση πανικού;

Η κρίση πανικού μοιάζει με την έκρηξη ενός ηφαιστείου: ξαφνική, έντονη και τρομακτική. Εκεί που όλα είναι μια χαρά, ξαφνικά και χωρίς φανερό λόγο, αισθάνεσαι τρόμο. Σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορείς να πάρεις ανάσα και νιώθεις τα πόδια σου να μη σε κρατάνε. 

Αλόη για το πολύτιμο δέρμα μας

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, καθώς καλύπτει επιφάνεια 1,5-2 τ.μ. και έχει βάρος 10-12 κιλά. Αποτελείται από 70% νερό, 25% πρωτεΐνες, 5% λίπος και μέταλλα. Είναι ελαστικό, αδιάβροχο και έχει τη δυνατότητα να αναγεννιέται. Η δομή του δέρματος αποτελείται από τις εξής στοιβάδες: