Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση !

Mία εικόνα, χίλιες λέξεις: Την Τρίτη στις 26 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας David Cameron μίλησε σε επίσημο δείπνο του δημάρχου του Λονδίνου και με μπόλικη εγωπάθεια έβγαλε λόγο !! κάπως σαν του δικού μας του Μπένυ, του Τονυ, του Γιώργη και των υπόλοιπων ξεφτεριών.

Στην ομιλία του ανακοίνωσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- με απάθεια και το γνωστό "πανέξυπνο" χαμόγελο, ότι έρχονται «δύσκολες αποφάσεις και επώδυνα μέτρα λιτότητας» και για τους Βρετανούς πολίτες.

Επειδή ως γνωστόν η φτώχεια θέλει καλοπέραση δείτε με μία προσεκτική ματιά το ντεκόρ της αιθούσης, απ' όπου ο κ. Cameron ανακοίνωνε τις περικοπές για την φτωχοποίηση και την ένδεια των ανθρώπων.

Στη φωτογραφία διακρίνονται:

Ένας τεράστιος χρυσός θρόνος.
Ένα χρυσό αναλόγιο.
Πανάκριβα κρυστάλλινα ποτήρια και χρυσά δισκοπότηρα που αναζητούν και δισκοπότηρα γεμάτο με κρασί.
Ένα διακοσμητικό άλογο από ασήμι.
Ένα γιγαντιαίο χρυσό κολιέ που φοράει η κυρία που κάθεται στο θρόνο.
Πανάκριβα χειροποίητα σμόκιν με λευκά μεταξωτά παπιγιόν.

Το να 'χουν άραγε μέσα στο κεφάλι τους; ... αναρωτιέμαι !!!!


2 σχόλια:

skouliki είπε...

καλημερα, καλο μηνα, ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
η φτωχια θελει καλοπεραση...... και η φτωχια ειναι παντα για τους αλλους!!!!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Στην ελεω θεου βασιλεια, υπευθυνος ηταν ο ιδιος ο ηγεμονας. Στην μοντερνα εκδοχη της αιρετης βασιλειας, ο ηγεμονας εχει το απολυτο επιχειρημα απαλλαγης ευθυνων που λεγεται "εσεις με εκλεξατε". Αρα και ο,τι κανω ειχε την εγκριση σας. Βλακωδη επιχειρηματα για πανιβλακες. Τοσο πανιβλακες που την νεοταξιτικη καραμελα του χρεους την πιπιλανε με το απλανες βλεμα του μηρυκαζοντος αμνου. Δανεισανε λεει λεφτα σε ιδιωτες και κρατη. Τι λεφτα? Χαρτακια ασπρα ξεξασπρα βαμμενα με διαφορα σχεδια και χρωματα. Αυτα δεν τους χρωσταμε? Συμφωνα με τα λεγομενα των δανειστων παντα. Ωραια λοιπον! Σας πληρωνουμε το χαρτι, την μπογια, το ρευμα που θα καψουν οι μηχανες σας, τα εργατικα, την μεταφορικη να σας φερει τα αβαφτα, να παρει τα βαμμενα, και την κουριερ να σας διανημει τ' αναλογουντα σ' εκαστο δανειστη χρηματα. Που 'ναι το προβλημα? Οεο? ΟΜΩΣ!!! ΑυΤΑ τα βαμμενα με τις δικες σας προδιαγραφες χαρτακια, ΔΕΝ τα θελετε!!! ΓΙΑΤΙ??? Γιατι τα βαμμενα χαρτακια (=λεφτα), εσεις οι δημιουργοι του, ξερετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ οτι εχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ, ή μαλλον τοση οση το χαρτι και η μπογια τους. ΔΕΝ ειστε ευφυεις. ΟΧΙ οχι. Το ποπολο ειναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ, που αποδεχεται να σας αποπληρωσει με το ιδιο το αιμα του, που εφτυσε για να συγκεντρωσει εναν στοιχειωδη πλουτο, ενα αξιοπρεπες επιπεδο ποιοητας ζωης. Και σε ξαναρωταω βλαμμενο πανηλιθιο ποπολο: Γιατι δεν δεχονται οι δανειστες σου βαμμενα χαρτακια, αλλα ζητανε τον ιδιωτικο σου και δημοσιο κρατικο πλουτο?? Ασε που στην πραγματικοτητα............. ΟΥΤΕ ΚΑΝ σου δωσανε χαρτακια ζωγραφιστα, παρα μοναχα μια ηλεκτονικη εγγραφη στους υπολογιστες τους!!!! Ηλιθιε, Εε Πανηλιθιε!!!