Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Επιστήμη του Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστήμες που μπορεί να σώσει τον πλανήτη μας από τη γενική καταστροφή και να τον μετατρέψει σε έναν τόπο ομορφιάς, που μέσω αυτού ο άνθρωπος να μπορεί να έλθει σε επαφή με το κάλλος του Κόσμου. Είναι η επιστήμη του χειρισμού της ενέργειας σύμφωνα με τη Θέληση της Κοσμικής Ζωής. Οι πραγματικές σκέψεις είναι δημιουργήματα αυτής της Θέλησης μέσα στον άνθρωπο, στον πλανήτη, στο ηλιακό σύστημα και πέραν αυτού… Είναι ηλεκτρικές στη φύση τους και έχουν ένα τρομερό αποτέλεσμα πάνω στα στοιχεία και στα βασίλεια της σφαίρας μας.

Μόνο μέσω της ορθής χρήσης των δυναμικών ενεργειών του νου θα μπορέσουμε να αποσοβήσουμε τη γενική καταστροφή και να μπούμε στην πύλη της Νέας Εποχής. Ο διαλογισμός στη Νέα Εποχή θα είναι μια εργασία για την αποκάλυψη των νόμων της επιβίωσης για όλη την ανθρωπότητα και για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου ο άνθρωπος θα αναπτύξει τις ύψιστες δυνατότητές του. Στο παρελθόν ο διαλογισμός γινόταν για προσωπική ικανοποίηση. Στην Νέα Εποχή θα γίνεται για όλη την ανθρωπότητα και για όλα τα βασίλεια της φύσης.

Ο διαλογισμός στη Νέα Εποχή είναι δημιουργική σκέψη μέσω του φωτός της ενόρασης και σε συμφωνία με το Θείο Σχέδιο. Στη Νέα Εποχή ο διαλογισμός θα περικλείει όχι μόνο τις μυστικιστικές προσπάθειες της ανθρωπότητας, αλλά θα περιλαμβάνει επίσης και τον πολιτικό, εκπαιδευτικό, φιλοσοφικό, καλλιτεχνικό, θρησκευτικό και οικονομικό τομέα θα δημιουργεί αρμονία, μέσα σε κάθε τομέα και ανάμεσα σε όλους αυτούς κάτω από το ρυθμό του Θείου Σχεδίου, της Θείας Θέλησης. 

Έτσι ο διαλογισμός δε θα είναι μόνο για να αποκτηθεί διόραση, να προσεγγιστούν μεγάλες δυνάμεις, να υπάρχει έμπνευση και χαρά, αλλά και για να τα φέρει στην πρακτική ζωή, να μεταμορφώσει τη ζωή σας σε όλα τα επίπεδα, κλείνοντας τις πληγές της ανθρωπότητας, χτίζοντας γέφυρες και αποκαλύπτοντας την ενότητα, τη σύνθεση πίσω από κάθε δημιουργία.

Ο σκοπός του διαλογισμού είναι να εκμηδενίσει τα εμπόδια στην ατραπό αυτής της διεύρυνσης και να σας χαρίσει μεγαλύτερη επίγνωση των κοσμικών σας σχέσεων και του κοσμικού πεπρωμένου σας. Ο διαλογισμός σας οδηγεί στην ελευθερία, και αντί να είστε σκλάβος των εγωκεντρικών σας απόψεων και πόθων, γίνεστε ένα μέρος της κοσμικής άποψης ή ακόμα και ένα μ’ αυτή. Έτσι βοηθάτε να τελειώσει η αθλιότητα των προηγούμενων πολιτισμών, πολιτισμών που αναπτύχθηκαν με ανθρώπινα δάκρυα, θλίψη, πόνο και αίμα.

Νιώθουμε κιόλας τις πρώτες αχτίδες της αυγής της Νέας Εποχής, αλλά είναι τόσο βαθύ το σκοτάδι και η ομίχλη που τυλίγει τον πλανήτη μας! Μόνο μέσω του διαλογισμού θα μπορέσουμε να σκορπίσουμε το σκοτάδι και να καλωσορίσουμε το Άπειρο στην καρδιά μας, γιατί μόνο μέσω του διαλογισμού θα λάμψουμε στον Κόσμο και θα ακτινοβολήσουμε την ενέργεια της Αγάπης σαν την ατραπό της απελευθέρωσης και της ζωής.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν  “Η επιστήμη του διαλογισμού”



Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι ο διαλογισμός είναι πανάκεια. Άλλωστε, αν η επαφή με τον Εαυτό/Θεό δεν φέρει λύσεις στα προβλήματά μας, τότε τι θα τις φέρει; Ο σωστός διαλογισμός είναι πανάκεια γιατί πολύ απλά μας γεμίζει με ενέργεια. ΟΛΑ μας τα προβλήματα, οι ανισορροπίες, η θλίψη, οι ασθένειες, τα εξωτερικά μπλοκαρίσματα της ζωής μας, τα προβλήματα στις σχέσεις, η έλλειψη χρημάτων και γενικά οι ελλείψεις μας, προκαλούνται από ανεπάρκεια ενέργειας.

Μιλάμε φυσικά για την ψυχική ενέργεια και όχι την σωματική ενέργεια/ενεργητικότητα. Η ψυχική ενέργεια είναι η τροφή της συνειδητότητάς μας, η τροφή της ψυχής μας. Η ψυχή μας είναι ενεργειακό ον, που έχει τη δική της μορφή και δομή (σε αντίθεση με το πνεύμα μας που είναι άμορφο πυρ).

Τα εξωτερικά μπλοκαρίσματα της ζωής μας λοιπόν είναι αντανακλάσεις της ψυχικής μας κατάστασης και των ελλείψεων ενέργειας σε συγκεκριμένα επίπεδά της. Για παράδειγμα, τα οικονομικά προβλήματα φανερώνουν μπλοκάρισμα στο πρώτο chakra μας, αυτό της βάσης της σπονδυλικής στήλης – τα chakras δεν είναι παρά μέρος του ψυχικού μας ιστού, της ψυχικής μας φυσιολογίας. Το ίδιο συμβαίνει με καθετί ‘εξωτερικό’ στη ζωή μας, που αντικατοπτρίζει τις ψυχικές ελλείψεις ή δυνάμεις μας.

Με τον τακτικό σωστό διαλογισμό, σιγά σιγά ενδυναμώνουμε τις ψυχικές εκείνες περιοχές που παρουσιάζουν κενό ενέργειας, κι έτσι παρατηρούμε ότι και στην εξωτερική μας ζωή παρουσιάζεται βελτίωση του ανάλογου προβλήματος. Γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο να μην ρίχνουμε τις ευθύνες όσων μας συμβαίνουν στους άλλους και να κατηγορούμε τους άλλους, αλλά κάθε δοκιμασία που μας συμβαίνει να την πάρουμε ως ένδειξη μιας δικής μας συνειδησιακής έλλειψης, την οποία κατόπιν θα προσπαθήσουμε να πληρώσουμε, να φωτίσουμε, να γεμίσουμε με ενέργεια.
Ωραία, τώρα ξέρουμε ότι ο τακτικός διαλογισμός θα φέρει λύσεις στα προβλήματά μας.

Από κει και πέρα πρέπει να βρει κανείς ποιο στυλ διαλογισμού του ταιριάζει, και να ξεπεράσει τις διάφορες αρνήσεις και εμπόδια που ο ίδιος ο εαυτός (ή μάλλον το εγώ) βάζει στο άτομο για να το αποτρέψει να διαλογιστεί. Το κυριότερο εμπόδιο είναι η εξωτερικότητα, δηλαδή το να παρασύρεται κανείς από τη δύνη της εξωτερικής ζωής και να μην μπαίνει τελικά στον εσωτερικό του κόσμο. Κι έτσι η ζωή σπαταλιέται, χωρίς να συλλέγουμε νέα μόρια φωτός που θα μας πάνε παραπέρα…

Χωρίς διαλογισμό μένουμε ανεξέλικτοι, μένουμε στα ίδια. Ας αναρωτηθούμε, θέλουμε να ευτυχίσουμε, να πλουτίσουμε τη ζωή μας, να γίνουμε πιο όμορφοι, πιο δημιουργικοί, πιο χαρούμενοι, πιο γεμάτοι, πιο σοφοί, πιο τέλειοι; Ας αποσύρουμε τότε τα ‘πλοκάμια’ μας από την εξωτερική μάταιη ζωή, κι ας αγωνιστούμε στο διαλογισμό μας να βρούμε το δρόμο προς τον Εαυτό, τη Πηγή, το Θεό, με μεγάλη ζέση και Θέληση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: