Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Νύχια 12 άγνωστες πληροφορίες

Τα νύχια είναι πολύ πιο σημαντικά από όσο νομίζουμε. Μερικοί τα περιποιούνται (μανικιούρ) άλλοι πάλι τα «τρώνε» (ονυχοφαγία), όλοι όμως τα θεωρούμε δεδομένα.  Η επιφάνεια του νυχιού (το σκληρό μέρος του νυχιού) αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα (τη ρίζα), σε ένα σχήμα σχεδόν καμπυλωτό. Το λευκό μέρος του νυχιού στη βάση (πιο εύκολα ορατό στους αντίχειρες) ονομάζεται «φεγγαράκι» και υποδεικνύει το τέλος της μήτρας. Τι άλλο δε γνωρίζετε, σύμφωνα με τη huffington post, για τα νύχια;

1. Τα νύχια μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 3,5 χιλιοστά ανά μήνα. Μάλιστα τα νύχια που βρίσκονται στο «καλό» σας χέρι (το δεξί για τους δεξιόχειρες και το αριστερό για τους αριστερόχειρες, αντίστοιχα) μεγαλώνουν γρηγορότερα. Τα νύχια των ποδιών, από την άλλη, μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1,6 χιλιοστά το μήνα.

2. Οι λευκές κηλίδες δεν υποδεικνύουν ανεπάρκεια ασβεστίου. «Η ανεπάρκεια του ασβεστίου προκαλεί λευκές κηλίδες στα νύχια, μία κατάσταση που ακολουθείται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου». Αυτός είναι ένας από τους πιο κοινούς μύθους.

Η αλήθεια είναι ότι τα λευκά σημεία είναι συνηθισμένα, αβλαβή και δεν δείχνουν καμία συγκεκριμένη ανεπάρκεια βιταμίνης. Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για σημάδια κάποιου παλαιότερου τραύματος στην επιφάνεια του νυχιού ή της μήτρας του νυχιού, που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα και κάτω από το δέρμα.

3. Τα νύχια είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τα μαλλιά. Και τα νύχια και τα μαλλιά αποτελούνται από κερατίνη. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια τρόφιμα που είναι ευεργετικά για τα μαλλιά, είναι καλά και για τα νύχια σας.

Μια ποικίλη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και μέταλλα είναι το κλειδί για υγιή νύχια και μαλλιά. Η κερατίνη είναι μια μόνο από τις ευεργετικές πρωτεΐνες, αλλά για να παραμείνουν τα νύχια και τα μαλλιά υγιή χρειάζονται επίσης υγιεινά έλαια και λίπη, που ενισχύουν την ενυδάτωσή τους.

4. Τα ανδρικά νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα γυναικεία. Η πιθανή εξαίρεση, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

5. Η ονυχοφαγία είναι μία κοινή νευρική συνήθεια. Μάλιστα, η ονυχοφαγία είναι η πιο κοινή «νευρική συνήθεια» σύμφωνα με το WebMD, η οποία ακολουθείται από άλλες συμπεριφορές, όπως το στρίψιμο ή το τράβηγμα των μαλλιών, το τρίξιμο των δοντιών κ.λπ. Περίπου τα μισά από τα παιδιά μεταξύ 10 και 18 ετών δαγκώνουν τα νύχια τους, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν μόνοι τους στην ηλικία των 30.

Ενώ το δάγκωμα των νυχιών είναι σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνο (αν και ανθυγιεινό), μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του δέρματος. Ωστόσο, οι ειδικοί αναφέρονται στην ονυχοφαγία ως ένα είδος ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

6. Τα νύχια είναι ένα παράθυρο στη συνολική υγεία. Τα νύχια μπορούν να «πουν» τα προβλήματα υγείας σας. Για παράδειγμα, μία δυσχρωμία (σχεδόν μπλε χρώμα) σημαίνει ασθένεια των πνευμόνων, τα νύχια με τριχοειδή στοιχεία στα πετσάκια υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, τα κίτρινα, λευκά ή κλιμακωτά νύχια μερικές φορές υποθάλπουν πολύ σοβαρές ή ακόμη και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, που μπορούν να διαγνωστούν με μια απλή εξέταση στις άκρες των δακτύλων σας.

Άρα, αν δείτε κάτι λάθος ή ασυνήθιστο, όπως ένα σκούρο καφέ μπάλωμα στην επιδερμίδα σας, που συνοδεύεται μάλιστα από καφέ ράβδωση σε όλη την επιφάνεια του νυχιού (μελάνωμα), καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο για βοήθεια.

7. Τα νύχια δε μεγαλώνουν το ίδιο όλες τις εποχές. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι εποχές του χρόνου μπορούν να επηρεάσουν την ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών. Συγκεκριμένα, αναφέρει, ότι τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι από ό, τι το χειμώνα.

8. Περίπου το 10% των δερματοπαθειών σχετίζονται με τα νύχια. Περίπου οι μισές από τις διαταραχές των νυχιών προκαλούνται από μυκητιακές μολύνσεις. Άλλες κοινές συνθήκες, περιλαμβάνουν λευκές κηλίδες, κάθετες γραμμές, βακτηριακές λοιμώξεις και νύχια που αναπτύσσονται προς τα μέσα. Μάλιστα, όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, τόσο αυξάνονται τα προβλήματα με τα νύχια.

9. Το στρες μπορεί να επηρεάσει τα νύχια. Εκτός από το άγχος που σχετίζεται με δάγκωμα των νυχιών, το χρόνιο άγχος μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους. Είναι σημαντικό να διαχειριστείτε το άγχος σας και να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό 8ωρο ύπνο για τη βέλτιστη υγεία των νυχιών σας και όχι μόνο. Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι το χρόνιο στρες και η κούραση απομακρύνουν τα θρεπτικά συστατικά του σώματος από την καλλιέργεια υγιών νυχιών.

10. Τα πετσάκια έχουν σκοπό ύπαρξης. Και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί συνιστούν να μην τα αφαιρείτε για αισθητικούς λόγους. Τα πετσάκια βρίσκονται εκεί για να «σφραγίσουν» την υγρασία και να εμποδίσουν τα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα.

11. Η σκληρότητα των νυχιών είναι θέμα γενετικής. Αν και δε μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για το σχήμα και την ταχύτητα που μεγαλώνουν τα νύχια σας, το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα είναι ενδείξεις αφυδάτωσης και θέμα γενετικής. Το πλύσιμο των χεριών, των πιάτων (χωρίς γάντια), η χρήση καθαριστικών, το συχνό μανικιούρ είναι όλοι «ένοχοι» γα τη σκληρότητα των νυχιών σας. Για να προστατέψετε τα νύχια σας, χρησιμοποιήστε συχνά ενυδατική κρέμα χεριών. Οι ειδικοί συστήνουν περισσότερο από μία φορά την ημέρα.

12.Τα νύχια χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί το νύχι σας μερικές φορές «βγαίνει» μετά από έναν τραυματισμό; Η εξήγηση είναι απλή: Δεδομένου ότι η επιφάνεια του νυχιού χρειάζεται τη ροή του αίματος, την οξυγόνωση και θρεπτικά συστατικά για να αναπτυχθεί το νύχι κανονικά, ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να διαταράξει τις ευαίσθητες μικροσκοπικές συνδέσεις που το τρέφουν.

Στην περίπτωση αυτή, το νύχι μπορεί να «βγει» και μετά από καιρό να αντικατασταθεί από ένα νέο, απόλυτα υγιές νύχι, όταν θα θεραπευτεί η μήτρα του. Αν όμως, η ζημιά συμβεί στη ρίζα του νυχιού, κάτω από την επιδερμίδα, μπορεί να μην αναπτυχθεί ξανά το νύχι ή να εμφανιστεί παραμορφωμένο.

OLIVALOE Hand Cream: Κρέμα περιποίησης χεριών με βιολογικό ελαιόλαδο, βιολογική αλόη και πράσινο τσάι. Η συνδυασμένη δράση των φυσικών αυτών συστατικών, ενυδατώνει, επουλώνει και προστατεύει το δέρμα των χεριών από τις σκληρές συνθήκες και τη φθορά του χρόνου. €7.00   

- Πού πωλούνται στην Ελλάδα;
Στην Κρήτη υπάρχουν στην τουριστική αγορά, ενώ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας υπάρχουν σε επιλεγμένα κέντρα ομορφιάς και SPA. «Επίσης μπορεί ο καθένας να τα προμηθευτεί από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα».
και
http://www.facebook.com/pages/Olivaloe-Natural-Cosmetics/318292524859907 
τηλ.  0030-2112-128 128
Κινητό: 0030 – 6972 127959
E-mail: info@olivaloe.com
Όταν κάνεις την παραγγελία σου, ενημέρωσε πως είδες το προϊόν στο edw hellas για να έχεις τιμή με έκπτωση ή ένα δώρο έκπληξη στα καλύτερα ΕΛΛΗΝΙΚΑ καλλυντικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: